TMG

TMG Server

مدت دوره24 :ساعت

هزینه دوره: 2800000 تومان

پیش نیاز : MCITP

خلاصه دوره:

Microsoft Forefront Threat Management Gateway یا بطور خلاصه TMG یکی از محصولات خانوادهForeFrontمایکروسافت است. همه محصولات خانواده ForeFrontمایکروسافت با هدف حفاظت و افزایش امنیت شبکه های کامپیوتری و سرورهای موجود در آنها تولید و راه اندازی شده که TMG Server یکی از آنها به شمار می آید.

در واقع TMG Server نسخه جدید ISA Server 2006 است که به عنوان یک Firewall وظیفه ایجاد امنیت در لایه Application را برای کاربران در یک شبکه محلی با کنترل و مانیتور کردن ترافیک خروجی (Outbound) عموما به شبکه اینترنت را برعهده خواهد داشت در کنار وظایف دیگری از جمله Web Proxy، Web Anti Malware، Web Caching ، VPN NAT Server و Secure email.

نسخه ISA Server 2000 اولین نسخه از ISA Server بود که به عنوان یک Enterprise Firewall مستقل در شبکه عمل میکرد. مایکروسافت این محصول را با پیش زمینه فکری “شبکه داخلی مطمئن و شبکه خارجی نامطمئن” روانه بازار کرد غافل از اینکه طبق آمار در یک شبکه داخلی بیشترین تهدیدات و حملات از داخل شبکه داخلی صورت می گرفت ومی گیرد!
نسخه ISA Server 2004 با برطرف کردن این مشکل و اینبار با پیش زمینه ی “همه شبکه ها نامطئن!” تولید شد. ویژگیهای بسیاری از جمله Multi Networking Support، یکپارچگی با Active Directory و همین طور پشتیبانی از آرایه ها و NLB برای افزایش Availability بهنسخه ISA 2004 اضافه شده بود.


نسخه ISA Server 2006 به روزرسانی شده ی نسخه ISA Server 2004 بود و در نهایت TMG Server 2010 با زیربنای ISA Server 2006 به عنوان یک Firewall قدرتمند در امر محافظت شبکه داخلی از تمامی تهدیدات مبتنی بر وب ایجاد شد. مهمترین ویژگی این نسخه قابلیت فراهم کردن Load Balancing بین دو شبکه WAN (عموما اینترنت) تنها با یک TMG Server هست

مخاطب این دوره: هدف از این دورهافزایش امنیت شبکه های کامپیوتری و سرورهای موجود در آنها و راه اندازی TMG Server  است.

 

سرفصل دوره:

 

What’s New in TMG
What are the Differences Between TMG and UAG?
System Requirements
Analyzing Network requirements
Choosing the Right Network Topology
Migrating to TMG
Choosing a TMG Client Type
Installing TMG
Troubleshooting TMG Setup
Exploring the TMG Console
Configuring TMG Networks
Understanding Access Rules
Configuring Load-Balancing Capabilities
Network Inspection System
Web Proxy Auto Discovery for TMG
Caching Concepts and Configuration
Malware Inspection
URL Filtering
Enhancing E-Mail Protection
Http and Https Inspection
Understanding Publishing Concepts
Publishing Servers
Publishing Microsoft Office SharePoint Server
Publishing Exchange Server
Understanding Remote Access
Implementing Dial-in Client VPN
Implementing Site-to-Site VPN
Logging
Enhanced Nat
Scripting TMG
Exploring http protocol
Using Network Monitor 3 for troubleshooting TMG

 

23مه/19

آموزش طراحی صفحات وب مقدماتی

آموزش طراحی صفحات وب مقدماتی

 

 به طور کلی به فرایند ایجاد یک وب سایت ، طراحی صفحات وب می گویند . طراحی وب شامل بسیاری از مهارت ها و رشته های مختلف در تولید و نگهداری وب سایت ها می شود.طراحی صفحات وب شامل طراحی گرافیک وب، طرح بندی صفحه وب ، بهینه سازی موتور جستجوگر و تولید محتوا می باشد. در برنامه نویسی طراحی وب ، از سه پروتکل اصلی استفاده می شود

 

 : HTML) : Hypertext markup language)

 HTTP) : Hypertext Transfer Protocol)

 URLS) : Uniform resource locator)

 

تاریخچه وب سایت

تاریخچه وب سایت تیموتی جان برنرز- لی ( Timothy John Berners-Lee ) در سال 1370 ، اولین وب سایت را با تنها چند پاراگراف و یک لینک به ایمیل شخصی خود ، ایجاد کرد . این سایت را به عنوان اولین سایت و به نام خود ثبت کرد و بعد از آن بسیاری از افراد از این وب سایت استقبال کردند و طراحی وب روز به روز پیشرفت کرد .

 

آموزش طراحی صفحات وب

وب سایت ها با استفاده از زبان نشانه گذاری به نام HTML ایجاد می شوند . طراحان وب ، صفحات وب را با استفاده از تگ های HTML ایجاد می کنند که محتوای و ابرداده های هر صفحه را تعریف می کنند . طرح بندی و ظاهر عناصر در یک صفحه وب به طور معمول با استفاده از CSS تعریف می شود . بنابراین، بسیاری از وب سایت ها شامل ترکیبی از HTML و CSS است که نحوه تعیین هر صفحه در مرورگر را مشخص می کند. برخی از طراحان وب ترجیح می دهند صفحات را به صورت کد دستی (تایپ کردن HTML و CSS از ابتدا) ایجاد کنند اما برخی هم استفاده از ویرایشگرهایی مانند Adobe Dreamweaver را ترجیح می دهند . این نوع ویرایشگر یک رابط بصری برای طراحی صفحه وب فراهم می کند و نرم افزار به طور خودکار کد HTML و CSS مربوطه را ایجاد می کند . یکی دیگر از راه های محبوب برای طراحی وب سایت ها با سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس ( WordPress ) و جوملا ( Joomla ) است . این خدمات قالب های وب سایت مختلفی را ارائه می دهد که می تواند به عنوان نقطه شروع برای یک وب سایت جدید مورد استفاده قرار گیرد . در حالی که HTML و CSS برای طراحی ظاهر و احساس یک وب سایت استفاده می شوند، تصاویر باید جداگانه ایجاد شوند . بنابراین طراحی گرافیکی ممکن است با طراحی وب همپوشانی داشته باشد، زیرا طراحان گرافیک اغلب تصاویر را برای استفاده در وب ایجاد می کنند. برخی از برنامه های گرافیکی مانند Adobe Photoshop شامل گزینه ” Save for Web ” است که امکان آسان برای صادر تصاویر در فرمت بهینه سازی شده برای انتشار وب می دهد.

 

وب سایت static چیست وب سایت static حاوی صفحات وب با محتوایی ثابت هستند و هر صفحه با httml کد گذاری شده است وبرای هر بازدید کننده یک اطلاعات مشابه را نمایش می دهد . وب سایت های static از اساسی ترین وب سایت ها هستند که ایجاد آن از دیگر وب سایت ها آسان تر است . سایت static می تواند به سادگی با چند صفحات HTML و انتشار آنها به یک وب سرور ایجاد شود. از آنجا که صفحات وب static دارای کد ثابت هستند، محتوای هر صفحه تغییر نمی کند مگر آنکه به صورت دستی از طریق وب مستر به روز شود .این وب سایت ، حاوی بسیاری از صفحات هستند و برای سایت های کوچکتر کاربرد دارد . وب سایت dynamic چیست وب سایت dynamic شامل صفحات زیادی هستند که در زمان واقعی ایجاد می شوند که این صفحات کد نویسی هایی مانند PHP یا ASP می باشد . اکثر وب سایت های بزرگ ، dynamic هستند چرا که نگه داری انها بسیار آسان تر از static است . این به این دلیل است که صفحات static هر یک حاوی مطالب منحصر به فرد هستند، به این معنی که آنها برای

تغییر ، باید به صورت دستی باز، ویرایش و منتشر شوند . این تغییر محتوای صفحه

dynamic ، مدیر وب ممکن است تنها نیاز به روز رسانی یک پایگاه داده داشته

باشد و برای سایت های بزرگ که حاوی صدها یا هزاران صفحه است مفید است. وب

سایت های dynamic به اطلاعات از یک پایگاه داده دسترسی دارند و ، وب

سایت های مبتنی بر پایگاه داده نیز نامیده می شوند.

 

 

23مه/19

آموزش تایپ 10 انگشتی

آموزش تایپ 10 انگشتی

 در این گفتار به اختصار روش تایپ 10 انگشتی آموزش داده می شود. همانطور که می دانید، تایپ ده انگشتی مهارتی است که به شما امکان می دهد تا بدون نگاه کردن به صفحه کلید، با سرعتی بیش از 5برابر افراد عادی (180حرف در دقیقه) تایپ نمایید.

 ارزش و اهمیت تایپ ده انگشتی

مدت دوره آموزش تایپ حرفه ای، به طور معمول در آموزشگاه های فنی و حرفه ای 4 ماه است که گاهی بیشتر نیز می شود. اما معتقدم که جهت آموزش این مهارت به افرادی که واقعاً انگیزه و پشتکار یادگیری آن را داشته باشند، یک جلسه نیز کافی بوده و بعد از آن در صورتی که تمرین مرتب و مکرر کنند، به مرور زمان در حد تایپیست های حرفه ای آموزش دیده ظاهر خواهند شد.

قدم اول

به صفحه کلید نگاه کنید. دو تا از دکمه های صفحه کلید روی خود برجستگی های کوچکی دارند که وجود آنها کمک می کند تا موقعیت این دو دکمه را حتی در تاریکی یا بدون نگاه کردن نیز بتوان پیدا کرد. دکمه های مذکور، حروف F و J می باشند. انگشت اشاره دست راست خود را روی حرف J و انگشت اشاره دست چپتان را روی حرف F بگذارید.

 

 

قدم دوم

دو انگشت سبابه خود را روی دکمه SPACE مستقر نموده و 6 انگشت باقیمانده را به ترتیب روی دکمه های کنار حروف F و J بگذارید. (البته بدون فشردن دکمه ها) با مستقر شدن دستتان در این حالت، موقعیت تمامی دیگر کلیدها، نسبت به این 8 کلید ردیف وسط، قابل دسترس می باشد. این 8 دکمه را کلیدهای خانه (HOME KEYS) می نامند.

لازم به یادآوری است که علت مرتب نبودن دکمه های صفحه کلید به ترتیب الفبایی، آرایش آنها به ترتیب میزان کارایی است. 8 کلید خانه، پرکاربردترین حروف صفحه کلید به شمار می روند.

 

قدم سوم

برای تایپ کردن، هر کلیدی را که می خواهید فشار دهید باید از میان 8 انگشت ردیف وسط، فقط یک انگشت که به آن دکمه نزدیکتر است از جای خود بلند شده، کلید مذکور را فشرده و دوباره به جای خود بازگردد. پس از بازگشت انگشت به موقعیت اولیه، انگشت بعدی جهت فشردن دکمه بعدی از جای خود بلند شده، دکمه را فشرده و به جای خود باز می گردد. همینطور، هر دکمه ای را که می خواهیم فشار دهیم، فقط یک انگشت برای فشردن آن از جای خود حرکت کرده، آن کلید را فشرده و دوباره به جای خود باز می گردد.

 شروع تایپ سرعتی به روش صحیح:

به عنوان شروع، دست خود را به روش گفته شده روی کلیدهای مبنا گذاشته و هر یک از کلمات زیر (یا دیگر کلمات دلخواه) را در برنامه WORD به قدری تایپ کنید که احساس نمایید نوشتنشان (بدون نگاه به صفحه کلید) برایتان آسان شده است. هر کلمه، حدوداً دو خط.

الف) تمرین با حروف ردیف وسط:

سم، کشک، گک، ات، لب، شک،

بات،بابا ،الب، شبی، یاس، سال، لاک،

کمال، شیما، مینا، امشب، لک لک، نم نم

ب) تمرین با حروف ردیف وسط و بالا:

ضش، صس، ثی، قب، فب، چک، جک، حک، خم، هن، عت، غت

ضامن، صبا، ثمین، قلیان، فلفل، چنگک، جنگل، خلاص، همیشه، علما، غلام

فسنجان، فسقلی، فکستنی، ثنایی، قلقلی، قشنگ، عقاب، خفن، خنک

پ) تمرین با حروف ردیف های وسط، بالا و پایین:

ظش، طس، زی، رب، ذب، /ک، .م، ون، ئت، دت، زکی، رشت، دادار

ظله، طشت، زورو، رب انار، بند رخت، ظالم، طالبی، زنبور، روزی، ذلیل، دهکده، نائب،آبله

(نکته1: جهت نوشتن حرف آ کلیدهای SHIFT+H را بفشارید.)

(نکته2: کلید SHIFT همواره با انگشت کوچک دست مخالف دستی که حرف مربوطه را می زند فشرده می شود)

ملاحظه،کبوتر،آشکار

 قدم چهارم :

در شروع کار، ممکن است اجرای این روش، کمی برایتان دشوار بوده و یا احساس کنید روش کندی است. اما فراموش نکنید که به مرور زمان آنقدر در این کار ماهر خواهید شد که سرعت نوشتنتان با صفحه کلید چندان فرقی با سرعت نوشتن با خودکار نخواهد داشت.

تمارین مربوط به کلیدهای اعداد، در اینجا آورده نشده، اما جهت اطلاع از انگشت متناظر با هر عدد، به رنگ دکمه ها در شکل زیر دقت نمایید. (کلیدهای همرنگ با انگشت مشابهی فشرده می شوند)

 ممکن است با بلند شدن یک انگشت، انگشت دیگری نیز به طور غیر ارادی از جای خود بلند شود، اما این موضوع ایرادی نداشته و مهم این است که حتماً پس از فشار دادن دکمه مورد نظر، هر دو انگشت به جای اولیه خود باز گردند.

مدت دوره : 10 ساعت

هزینه : 150/000 تومان

 رایانه ها، هر جایی هستند و به این زودی ها هم از بین نخواهند رفت. بیشتر اموری که قبلا با یک خودکار و یک برگ کاغذ انجام میشد، اکنون با رایانه ها، لپ تاپ ها، تبلت ها و یا PDA ها انجام می گیرند. هر چیزی مانند ارسال ایمیل، نوشتن گزارشات و حتی برنامه ریزی روزانه دیجیتال می شوند. آیا می دانید چگونه تایپ ده انگشتی در این امور به شما کمک می کند؟

در گذشته تایپ ده انگشتی، مهارتی رزرو شده برای تندنویسان دادگاه، رونویس ها و شاید چند نویسنده بوده است. اما، در عصر دیجیتال کنونی همه این قضایا تغییر یافته اند. تایپ ده انگشتی اکنون مهارتی است که هر کسی می تواند یاد بگیرد و این مهارت می تواند با تمرین منظم به آسانی و سریع به دست آید. خب، چرا باید این مهارت را یاد بگیریم؟

 

 

تایپ ده انگشتی (روش تایپ لمسی یا تایپ با استفاده از حس لامسه)، روشی از تایپ کردن بدون استفاده از حس بینایی برای یافتن کلیدها است. یک تایپیست لمسی، مکان دکمه ها را از روی حافظه عضلات (حافظه محرک) پیدا می کند. تایپ ده انگشتی به طور معمول شامل قرار دادن هشت انگشت در یک ردیف افقی منطبق بر وسط صفحه کلید است (ردیف خانه یا ردیف اصلی) و سپس دسترسی به ساید کلیدها را نیز از همین طریق ممکن می سازد. هردوی تایپ دو دستی و تک دستی ممکن هستند.

مزایای تایپ 10 انگشتی :

 سرعت تایپ

تایپ ده انگشتی می تواند به شدت سرعت تایپ شما را افزایش دهد. شاید تاکنون از روش یافتن حرف روی صفحه کلید و فشردن آن در طول زندگی استفاده کنید یا از نوع دیگری از گذاشتن ۱۰ انگشت روی صفحه کلید استفاده کنید. در هر صورت، این روش ها سرعت تایپتان را نسبت به روش تایپ ده انگشتی بسیار کاهش می دهد. استفاده از برنامه ای مانند TypingMaster به صورت آنلاین می تواند به افزایش چشمگیر سرعت تایپ تان در مدت زمانی کوتاه کمک کند. نه تنها این مزیت شما را در مقابل رئیس ها و مدیران جذاب جلوه می دهد، بلکه باعث می شود امورتان را به سرعت و در زمان پایین به پایان برسانید.

 

 

 

 زمان

فکر کنید: اگر اکنون در هر دقیقه ۲۰ کلمه تایپ کنید (wpm) پس این به این معنی است که حدودا ۳۰ دقیقه برایتان وقت می برد تا یک متن یک صفحه ای را کامل کنید. فکر کردن به این که چه می خواهید بنویسید و مدت زمانی که شروع و پایان تایپ هنگام نیاز به نگاه کردن به صفحه کلید می برد ممکن است باعث شود نزدیک به یک ساعت زمان به خرج دهید تا این کار را به پایان برسانید.

با یادگیری تایپ ده انگشتی، می توانید سرعت تایپتان را تا ۴۰ کلمه در دقیقه و یا حتی ۶۰ کلمه در دقیقه افزایش دهید و از اسراف زمان در انجام کارهای بسیار ساده جلوگیری کنید. نه تنها می توان به سرعت تایپ شما اعتماد کرد، بلکه همچنین می توانید تمرکزتان را به جایی که باید، متمرکز کنید.

کنجکاو شدید که سرعت تایپ خود را امتحان کنید؟ این تست برای سرعت تایپ به زبان انگلیسی است.

 

 تمرکز

فکر کنید به دفعاتی که باید به صفحه کلید نگاه کنید تا کلید درست را انتخاب کنید. یا، شاید می بینید که دائما تایپ غلط می کنید و باید به عقب برگشته و نوشته خود را اصلاح کنید.هر بار این اتفاق می افتد، این تمرکز شما را به هم می زند و حواستان پرت می شود. تایپ ده انگشتی به شما یاد می دهد که هنگام تایپ بر حافظه محرک خود (حافظه عضلات) به جای قدرت بینایی تکیه کنید که باعث آزادی بیشتر شما می شود که دقت خود را به جای صفحه کلید روی صفحه نمایش متمرکز کنید.

 سلامتی

اگر شما زمان زیادی پشت میز صرف می کنید، پس احتمالا می دانید که نشستن و تایپ کردن در مقابل یک رایانه به چه میزان بدن شما را خسته می کند. شانه های دردناک، گردن خشک شده و مچ های زخمی برخی از عوارض نشستن نادرست و عادات غلط مربوط به کامپیوتر است.همین که روش صحیح نشستن و عادات صحیح را یاد گرفتید، دست و بازو ها و شانه های شما استراحت خواهند کرد و سطح انرژی شما در طول روز ثابت و استوار خواهد بود. تایپ ده انگشتی تنها روشی برای افزایش سرعت تایپ و کاهش خطاها نیست، بلکه در مورد فراگیری عادات سالم در ارتباط با رایانه است تا احتمال صدمه را کاهش دهد و راحتی بیشتری را فراهم کند.

ویرایش

اگر زمان خود را صرف نگاه کردن به صفحه کلید کنید، ایراد های گرامری یا املایی

خود را متوجه نخواهید شد تا وقتی که خودتان دوباره متن را بررسی کنید. تایپ ده

انگشتی این امکان را هنگام انجام کار به شما می دهد. چرا که هنگام تایپ ایراد خود

را روی صفحه کلید خواهید دید و از دکمه Backspace برای اصلاح آن استفاده خواهید نمود. این روش تایپ برای ایرادهای گرامری نیز مفید است. چرا که هر چیزی که در سرتان می گذرد ممکن است به همان خوبی روی کاغذ نرود.تایپ ده انگشتی بهره وری را افزایش می دهدبا یادگیری مفاهیم پایه تایپ ده انگشتی، کار و زندگی خود را موثرتر و پربارتر خواهید یافت. ایمیل ها و گزارشات و مکالمات خود در چت ها را با سرعت حرف زدنتان یکی کنید و نتایج این امر را هنگامی که کارهای بیشتری را انجام می دهید ببینید.اگر آموزشگر، مستخدم یا دانشجو و یا دانش آموز هستید، تایپ ده انگشتی باعث کاهش اسراف زمان و بهره وری بیشتر شده و تایپ کردن را برای شما لذت بخش می کند.

 نکات

تایپ با دقیقا ده انگشت در واقع تایپ لمسی حرفه ای است. این تنها روش تایپ

سریع و بدون غلط است. یکی از نیازهای پایه برای این امر تایپ با ده انگشت است.

تایپ کردن با دو یا سه انگشت همان چیزیست که باعث می شود تایپ کردن مشکل

باشد و مردم علاقه در تایپ کردن را از دست بدهند.برخی از مردم، که از راز تکامل

مهارت تایپ کردن مطلع نیستند، معمولا از دو یه سه انگشت استفاده می کنند. تایپ

ده انگشتی یک تکنیک راحت برای تایپ کردن است و البته تایپ کردن را برای همه

آسان می کند.افرادی که در ابتدای این مسیر قرار دارند اگر گام به گام پیش نروند،

هیچگاه قادر به استفاده از ده انگشت در تایپ کردن نخواهد بود. یادگیری مهارت

تایپ آسان است و با کمی تمرین، هر کسی می تواند در آن حرفه ای شود. همانند

حرفه ای شدن در یک بازی.برای این امر، فرد باید هر دو دست را در مکان مناسب

روی صفحه کلید قرار دهد و با تمرین منظم، مکان کلیدها به طور خودکار حفظ می

شوند و فرد در مدت زمان بسیار کمی بدون حتی نگاه کردن به صفحه کلید قادر به

تایپ خواهد بود. این امر هیچگاه با دو یا سه انگشت ممکن نخواهد بود.پس توصیه

می شود شروع این کار را با دو یا سه انگشت شروع نکنید و این امور را با ده

انگشت انجام دهید که قطعا باعث افزایش توانایی تایپ شده و شما را یک تایپیست

حرفه ای خواهد کرد.

 

23مه/19

آموزش ویندوز8

آموزش ویندوز8

سیستم عامل نرم افزاری است واسط کاربر و سخت افزار کامپیوتر، که به کاربر کمک

می کند تا درخواست های خود را به سخت افزار ارسال کرده و سخت افزار نتیحه

اعمال درخواست را به کاربر نمایش دهد.

 تاریخچه ویندوز

 شرکت ماکروسافت یک واسط گرافیکی کاربر برای سیستم عامل خود (ام‌اس-داس) را که ازعنوان طرح توسعه ویندوز معرفی کرد. خط تولید از تولید واسط گرافیکی به تولید دو نوع خانواده از طراحی سیستم عامل مدرن تغییر یافت، هر کدام از این دو خانواده پایه کد و سیستم فایل خاص خود را داشتند. خانواده 3.x و 4.x شامل ویندوز ۳٫۰، ویندوز ۳٫۱، ویندوز ۹۵، ویندوز ۹۸، ویندوز ام‌ای هستند. ویندوز کارگروه‌ها ۳٫۱۱ یک شبکه ۳۲ بیتی و دسترسی به دیسک ۳۲ بیتی اضافه کرد. ویندوز ۹۵، قابلیت‌های دیگر ۳۲ بیتی را اضافه کرد (با این وجود، ام‌اس داس، برخی هسته‌ها، فرایندهای تکمیلی مانند یکپارچه‌سازی دیسک، همچنان ۱۶ بیتی باقی‌ماندند) و یک واسط کاربر شی‌گرای جدید که المان‌های آن امروزه نیز استفاده می‌شوند پیاده‌سازی کرد. خانواده ویندوز انی‌تی با ویندوز ان‌تی ۳٫۱ در سال ۱۹۹۳ آغاز شد. نسخه‌های مدرن سیستم عامل ویندوز بر اساس هسته جدید ویندوز ان‌تی که برای اواس/ 2در نظر گرفته شده، هست. ویندوز بر روی سیستم A-32، x86-64 و پردازنده‌های ایتانیوم راه‌اندازی می‌شود. ماکروسافت همچنین بر روی انتقال ویندوز ان‌تی بر ای‌آرام در توزیع نسخه بعدی ویندوز کار می‌کند. نسخه‌های قبلی همچنین بر روی معماری‌های i860، آلفا، میپس، فرچالد کلیپر، و پاور پی‌سی راه اندازی می‌شدند. برخی کارها برای سازگاری با معماری SPARC صورت می‌پذیرفت. با ویندوز ان‌تی ۴٫۰ در سال ۱۹۹۶، شل از مدیریت برنامه به ویندوز اکسپلورر تغییر یافت.

محتویات

ویندوز در نوامبر ۱۹۸۵ متولد شد. این نسخه ویندوز ۱ بیش‌تر از این که سیستم عاملی کامل باشد واسط تعاملی گرافیکی برای DOS بود. از راه رسیدن ماوس و محیط پنجره‌ها آن را قابل دسترس‌تر می‌ساختند اما نمایش گرافیکی آن بسیار ابتدایی بود؛ ولی چند مورد کلاسیک چون برنامه‌های Paint,Notepad، ماشین حساب یا ساعت را در آن می‌یابیم. هنوز بازی‌ای جز یک بازی که استیو بالمر در تبلیغی جعلی از آن تمجید کرد در این ویندوز موجود نبود. از نظر واسط تعاملی نیز هیچ دکمه‌ای برای بستن پنجره وجود نداشت و این کار حتماً باید توسط منوی کشویی انجام می‌شد. نسخه ویندوز ۱ در ایالات متحده آمریکا عرضه شد و با موفقیت یا مخالفت‌هایی روبه‌رو شد. بعد از یک سال انتظار، نسخهٔ ۱٫۰۲ ویندوز موفق فتح بازارهای بین‌المللی شد. در آمریکا این سیستم عامل به مبلغ ۹۹ دلار یعنی معادل ۲۰۱۶ دلار در سال ۲۰۱۵ (با احتساب تورم و بر اساس دفتر امار نیروی کار) فروخته می‌شد.

ویندوز ۲

ویندوز ۲٫۰ تقریباً دو سال بعد از ویندوز ۱ عرضه شد. پنجره‌های آن می‌توانستند روی هم قرار گیرند. آیکن‌ها ظهور کردند و سیستم عامل مقدار بیشتری از حافظه یعنی یک مگابایت را مدیریت می‌کرد. نسخهٔ مخصوص پروسسورهای i386 از یک نوآوری کلیدی چون مولتی‌تسک برنامه‌های DOS پشتیبانی می‌کرد.

ویندوز ۳

با ارائهٔ ویندوز ۳ در اکتبر ۱۹۹۰ واسط تعاملی گرافیکی یک بازسازی کامل شد اما هنوز تسک‌بار و منوی استارت موجود نبود. اما سیستم عامل می‌توانست از کارت‌های گرافیکی ۲۵۶ رنگ استفاده کند و از نظر رم نیز ۱۶ مگابایت حافظه را پشتیبانی می‌کرد.

ویندوز ۹۵

این سیستم‌عامل در اوت ۱۹۹۵ از سوی مایکروسافت عرضه گردید. این سیستم‌عامل همراه با اینترنت اکسپلورر ۴ عرضه شد. ویندوز ۹۵ به علت این‌که عضو زین‌پس ویندوز ۳ است تحت نام ویندوز ۴ نیز شناخته شده. برخی ویندوز ۹۵ را انقلابی در نرم‌افزارها و سیستم‌عامل‌های کامپیوتر در زمان خود می‌دانند.

ویندوز ۹۸

نسخه ویندوزی از مایکروسافت که در سال ۱۹۹۸ ساخته شد و در واقع نسخه به روز شده ویندوز ۹۵ می‌باشد. (این ویندوز Memphis هم نامیده می‌شود) استفاده از این ویندوز به‌طور گسترده در جهان وجود داشت و هم‌اکنون هم مورد استفاده می‌باشد. از امکانات این می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مرورگر مستقل مایکروسافت همان اینترنت اکسپلورر

  • توانایی فرستادن و گرفتن نامه‌های الکترونیکی

  • سیستم فایل FAT۳۲ برای اولین بار در این سیستم‌عامل

  • پشتیبانی از USB برای اولین بار در این سیستم‌عامل

  • پشتیبانی از DVD برای اولین بار در این سیستم‌عامل

سیستم‌عاملی که از نظر درایوها ضعیف ولی از نظر تخصیص منابع کامپیوتر به خود خوب است.

ویندوز ۲۰۰۰

ویندوز ۲۰۰۰ سیستم‌عاملی برای کامپیوترهای شخصی (PC) است که توسط شرکت مایکروسافت تولید شده‌است. این سیستم‌عامل‌گرافیکی در سال ۲۰۰۰ معرفی گردید و برای ایستگاه‌های کاری و سرورهای شبکه به کار می‌رود. ویندوز ۲۰۰۰ نسخه ۵٫۰ از خانواده ویندوز NT می‌باشد.

ویندوز اکس پی

این نسخه از ویندوز در سال ۲۰۰۱ توسط مایکروسافت عرضه شدانتشار یافت. البته تا چند سال بعد از توزیع نسخه این ویرایش Service Pack I وService Pack II این محصول هم اضافه شد. اضافه شود که شرکت ماکروسافت service pack III را تولید کرده و برخی از کارایی‌های ویندوز vista را به ان اضافه کرده‌است. این ویندوز در دو نسخهٔ خانگی (home edition) و پیشرفته (professional) در بازار عرضه می‌شد. پشتیبانی از این ویندوز در ۸ آوریل ۲۰۱۴ قطع شد.

ویندوز ویستا

این نسخه در سال ۲۰۰۷ منتشر شد. این نسخه از ویندوز تقریباً محیطی متفاوت با اکس پی داشت و در ابتدا کار کردن با آن دشواری‌هایی برای کاربرانی که از اکس پی استفاده می‌کردند داشت؛ و دلیل آن هم تغییرات به‌وجود آمده در آن بود که البته این سختی طبیعی هم بود، همان‌طور که زمانی که کاربران برای اولین بار دست از ویندوز ۹۸ کشیدند و دل به اکس پی دادند چنین مشکلات و دشواری‌هایی برای آن‌ها وجود داشت. همچنین باید گفت که واقعاً مایکروسافت سعی کرده‌است تا در این سیستم عامل، سنگ تمام بگذارد، و ویستا را به بهترین نحو طراحی نماید. هرچند در عمل ویستا مشکلاتی به همراه داشت (که در سیستم عامل بعدی مایکروسافت، یعنی ۷ رفع شد) از نکات مثبت این سیستم عامل می‌توان به سرعت خوب و رابط‌گرافیکی بسیار عالی با محیطی خستگی ناپذیر برای کاربر و همچنین سرعت بالای آن در اینترنت و شبکه‌های بیسیم اشاره نمود. این نکات مثبت زمانی آشکار خواهد شد که کامپیوتر شما دارای یک پردازنده قدرتمند (و ترجیحاً دوهسته‌ای) و کارت‌گرافیکی بالا و حداقل رم یک گیگابایت و فضای هارددیسک حداقل به میزان ۱۵ گیگابایت باشد. البته مقداری ۵ گیگابایت از این فضای ۱۵ گیگابایتی که گفته شده می‌توان گفت که به‌صورت فضای خالی بوده و برای انجام عملیات (پروفایل، هایبرنت که دیگر در این ویندوز به جای استندبای آمده‌است و…) ویندوز لازم است.

ویندوز ۷

هفتمین نسخه از مجموعهٔ سیستم‌عامل‌های مایکروسافت ویندوز است که در تاریخ ۲۲ اکتبر سال ۲۰۰۹ به بازار عرضه شد. ویندوز ۷ برای استفاده در کامپیوترهای شخصی شامل انواع خانگی و اداری تولید شده‌است. این سیستم‌عامل هفتمین نسل از سیستم‌عامل‌های ویندوز می‌باشد و به همین دلیل نام آن را ویندوز ۷ گذاشته‌اند.

 

ویندوز ۸

ویندوز ۸ (به انگلیسی: Windows 8) سیستم‌عامل ویندوز شرکت مایکروسافت می‌باشد که در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۲ به بازار عرضه شد. این ویندوز برای استفاده در رایانه‌های شخصی، تبلتها و تلفن‌های همراه تولید شده‌است. این سیستم‌عامل هشتمین نسل از سیستم‌عامل‌های ویندوز می‌باشد و به همین دلیل نام آن را ویندوز ۸ گذاشته‌اند.

ویندوز ۸.۱

ویندوز ۸٫۱ (به انگلیسی: Windows 8.1) یک سیستم‌عامل از خانوادهٔ ویندوز ان‌تی شرکت مایکروسافت است که نسخهٔ بعدی ویندوز ۸ بوده و با فاصلهٔ زمانی کمی از آن منتشر شده‌است. ویندوز ۸.۱ به صورت رایگان برای ویندوزهای 8 و RT از راه فروشگاه ویندوز (Windows Store) در دسترس است و مانند نسخه‌های قبلی ویندوز از ویندوز آپدیت نمی‌توان این نسخه را به دست آورد به این معنی که مانند بستۀ خدماتی (سرویس پک) نیست.

ویندوز فون

این نسخه از ویندوز مخصوص تلفن‌های هوشمند است که آخرین نسخهٔ آن ویندوز فون  10است.

ویندوز ۱۰

ویندوز ۱۰ که در ۲۹ ژوئیه ۲۰۱۵ از راه رسید وعدهٔ دو ارگونومی مشخص برای استفاده‌های لمسی و غیر لمسی را می‌دهد و با بازگشت منوی استارت همراه گردیده‌است. مایکروسافت در مقابل آتش انتقادات عقب‌گرد کرده‌است.

 

 مدت دوره : 30 ساعت

هزینه : 290/000 تومان

پيشنياز:Network+

 خلاصه دوره:

 مباحث مختلف درزمينه سيستم عاملویندوز 7ميپردازد. نحوه نصب و به روز رسانی ، مديريت منابع،راهاندازي شبكه، امنيت منابع،رفع اشكال قسمتهاي مختلف درآن بحث ميگردد. ايندوره به عنوان شروع سري آموزشي MCITP ودرواقع به عنوان پيش نيازبراي دوره  Server 2008 تلقي ميگردد.

 سرفصل دوره:

  •  Edition

  • Starter

  • Home Basic

  • Home Premium

  • Professional

  • Enterprise

  • Ultimate

  • Installation

  • Boot Partition & System Partition

  • Upgrading

  • Local User Account

  • Local Group

  • Configuration IPv4

  • Connecting To Network

  • File system ها

  • نحوه کار کردن با mm c

  • Printer Installation

  • انواع Printer ها

  • Printer& Network Printer Local

  • Print Server

  • NTFS Permission

  • Folder and File Access

  • File and Folder Permissions

  • Take Owner ship

  • Sharing

  • Encryption File System

  • Disk Quota

  • Disk Compression

  • Home Groups

  • Batch File

  • Offline File ها

  • Power Option

  • WSUS

  • Paging File

  • DEP

  • User Profile

  • System Startup

  • Environment Variables

  • System Protection وRemote Desktop

  • Remote Assistance

  • Account Policy

  • Local Policy

  • ساختن Fax از طریق Modem

  • Windows Logs & Events

  • Auditing

  • Compression

  • Encryption

  • Recovery Agent

  • Bit Locker

  • Internet Sharing

  • Performance Console

  • Services

  • Task Manager

  • Registry

  • Migration Wizard

  • Disk Management

  • VHD

  • Back up & Restore

  • نصب ویندوز Unattended

 

23مه/19

wordpress

123

وردپرس WordPress یک نرم افزار اوپن سورس است که توسط آن می توانید وب سایت، وبلاگ یا اپلیکیشن بسازید.

به زبان ساده :

وردپرس، یک سیستم سایت ساز و پکیج راه انداز وب سایت، فروشگاه اینترنتی و وبلاگ (از هر نوع و هر مدل است) که به صورت رایگان شما می توانید آنرا از طریق وب سایت رسمی وردپرس (فارسی یا انگلیسی) دانلود کرده و بر روی فضای اینترنتی خود نصب کنید (فضای اینترنتی همان فضایی است که سایت شما و محتویات آن بر روی آن فضا قرار میگیرد) و سپس وب سایت خود را به طور کامل با جزئیات و امکانات متفاوت و طرح دلخواه بر روی آن راه اندازی کرده و مطالب و بخشهای مختلف سایت را خودتان مدیریت کنید.

به زبان حرفه ای تر :

به طور کلی وردپرس یک نرم افزار تحت وب متن باز (open source) می باشد که در دسته ی سیستم های مدیریت محتوا یا همان CMS ها که مخفف (Content Management System) می باشند، قرار میگیرد. از آنجا که سیستم وردپرس رایگان است، هر کاربری می تواند فایل های مربوطه ی آن را دانلود کرده و مورد استفاده قرار دهد. البته بدیهی است که وردپرس بخشی از نیازهای کاربران را برآورده می کند اما برای شخصی سازی و برآورده ساختن سایر نیازها، به متخصصینی نیاز است که تغییرات لازم را ایجاد کرده و یا سایر امکانات و ابزار مورد نیاز کاربران را فراهم نمایند.

وردپرس توسط فردی به نام مت مولنوگ – Matt Mullenweg نوشته و برنامه نویسی شد و اکنون به بزرگترین سیستم مدیریت محتوای جهان تبدیل شده است (طبق این آمار)

پوسته ی وردپرس

پوسته ی وردپرس، قالب وردپرس یا همان WordPress Theme، همان طرح اصلی وب سایت وردپرس شماست! همان قالب سایت شما که کاربران می بینند. کارهای مختلفی را انجام می دهد که واضح ترین و رایج ترین آن ها، تعیین آرایش قرار گرفتن عناصر مختلف صفحات وب در کنار یکدیگر می باشد. البته کسانی که به صورت فنی با وردپرس آشنایی داشته باشند، می دانند که مسائل دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از آن ها می توان از قابلیت انعطاف پذیری مناسبی که در وردپرس وجود دارد، استفاده کرد.

یک سایت وردپرسی در واقع رایگان است. اما نصب آن، داشتن یک قالب اختصاصی حرفه ای، پشتیبانی، هاست و فضای میزبانی همه هزینه دارند. تخصص ما طراحی قالب برای سایت وردپرسی شماست. یعنی طراحی قالب وردپرس. شما می توانید طراحی حرفه ای سایت وردپرسی خود را بر اساس آن چیزی که نیاز دارید به ما بسپارید.

برای اینکه برای سایت وردپرسی خودتون قالب مناسب انتخاب کنید، با جستجوی دانلود قالب وردپرس در گوگل، می توانید سایتهای مناسبی رو پیدا کنید که در این زمینه کار می کنند، سایت وبمسترفا نیز در این زمینه می تواند به شما کمک کند.

وردپرس و موتورهای جستجو

به طور کلی وردپرس به گونه ای ساخته شده است که از محبوبیت خوبی نزد موتورهای جستجو برخوردار است اما هرگز نباید فراموش کرد که توجه به سئو یا همان بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو (SEO -> Search Engine Optimization) برای سایت های وردپرسی بسیار حائز اهمیت بوده و توصیه ی اکید ما به کسانی که قصد استفاده از وردپرس را برای وب سایت خودشان دارند، این است که اگر افزایش میزان بازدیدها از طریق موتورهای جستجو برایتان اهمیت دارد، حتما کار طراحی پوسته ی خودتان را به کسانی بسپارید که اطلاعات خوبی از سئو دارند.

وردپرس یا سایر سیستم های سایت ساز؟!

طبق آمار رسمی وردپرس، ۳۳% از وب سایت ها از وردپرس استفاده می کنند!

در محیط وب و همچنین در میان کاربران مختلف، اینگونه مباحث زیاد مطرح است که طرفداران هر کدام از سیستم های مدیریت محتوا، سعی دارند تا نرم افزار محبوب خودشان را به عنوان سیستم مدیریت محتوای برتر، معرفی کنند؛ اما حقیقت آن است که چنین بحث هایی فرد را به یاد بحث های انجام شده میان کاربران و طرفداران ویندوز و لینوکس می اندازد و تمام این ها در حالی است که طرح اینگونه مباحث از پایه دچار اشکال است. چرا که هر کدام از این نرم افزارها و یا سیستم عامل ها، برای محیط ها و کاربردهای خاص خودشان طراحی شده اند و مناسب همان کار هستند. برای روشن شدن بحث تصور کنید از شما سوال کنند که به نظر شما یک خودروی سواری بهتر است، یا یک خودروی سنگین؟ خب قطعا پاسخ شما این خواهد بود که هر کدام از این ها برای کار خاصی طراحی و ساخته شده اند و نمیتوان به طور کلی چنین مقایسه ای را انجام داد.

اما روی هم رفته سیستم وردپرس از لحاظ موتورهای جستجو یا سئو، از لحاظ سرعت بارگزاری، کیفیت خدمات، آسانی کاربرد و همچنین امنیت و افزونه های مختلف جایگاه بسیار خوبی دارد و پیشنهاد می کنیم که از این سرویس استفاده کنید.

علاوه بر ویژگی های فوق، وردپرس قابلیت دسترسی راحت برای ویرایش را داراست .بنابراین اگر می خواید سایت وردپرسی خود را راه اندازی کنید، با ما تماس بگیرید تا با کمترین هزینه این کار را برای شما انجام دهیم.مراحل طراحی سایت وردپرس به این صورت است که ابتدا درخواست شما با توجه به نوع سایت درخواستی بررسی و برآورد قیمت و اعلام میگردد. سپس سایت شما بنابرتقاضای مشتری ، وردپرس یا برنامه نویسی ، سایت شما طراحی و به شما تحویل خواهد شد.

 

وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (Content Management System: CMS) برپایه PHP و MySQL است. امکانات اولیه وردپرس کاملا متن باز و رایگان بوده و امکان بکارگیری قالب‌ها و افزونه‌های گوناگون توانایی خاصی به آن بخشیده است، بطوریکه امروزه 14.7 درصد از یک میلیون سایت پربازدید معرفی شده از طرف الکسا از وردپرس بهره میبرند.

وردپرس برای اولین بار در سال 2003 معرفی شده و نسخه وردپرس 3.0 پس از انتشار در سال 2011 تا به امروز بیش از 65 میلیون بار دانلود شده است

قالب وردپرس

کاربران وردپرس میتوانند با نصب و اجرای پوسته یا قالب وردپرس ظاهر و امکانات سایت خود را بدون تغییری در محتویات صفحات مدیریت کنند. شما میتوانید هر قالب وردپرس را همانگونه که هست استفاده کنید یا با استفاده از ویرایشگر وردپرس و دانش کدنویسی تغییرات مورد نیاز خود را در آن اعمال کنید.

افزونه وردپرس

افزونه وردپرس به شما این امکان را میدهد که بدون تغییر در قالب اصلی امکانات جانبی زیادی را به آن اضافه کنید، در حال حاضر بیش از 22000 افزونه وردپرس انتشار یافته است که امکاناتی مانند فرم‌های تماس، تقویم و ساعت، گالری تصاویر و … را شامل میشوند.

برخی از امکانات پایه وردپرس

عضوگیری در سایت

معرفی چند مدیر و نویسنده

دسته بندی مطالب

افزودن نوشته‌ها و صفحات

استفاده از gzip

سیستم ارسال دیدگاه برای نوشته

تنظیم و نمایش تقویم و ساعت

ارسال خبرنامه وردپرس

بازدید صفحات تنها برای اعضای خاص

چرا وردپرس؟

چرا وردپرس را انتخاب کنیم؟

اگر شما بدنبال راه اندازی وبسایت جدیدی برای خود هستید و یا وبسایتی دارید که بسیار قدیمی و ناکارآمد شده است وردپرس راه حل مناسبی برایتان خواهد بود. امروزه سه نکته اصلی برای هر وبسایت با اهمیت است که وردپرس همه را در اختیار شما قرار میدهد:

  • سئو و سرعت مناسب

  • امکان ارتباط با شبکه‌های اجتماعی

  • نمایش صحیح در دستگاه‌های موبایل و تبلت

صاحبان وبسایت‌ها و مشاغل دوست ندارند که برای هر تغییر کوچک در سایت به شرکت طراح مراجعه کنند و در هر سال چندیدن بار برای بروزرسانی سایت خود هزینه کنند، بلکه در مقابل خواستار قدرت کنترل بیشتر بر محتویات سایت خود هستند. از این‌رو سادگی و قدرت بخش مدیریت وبسایت از اهمیت بالایی برخوردار است و دقیقا از همین نقطه سیستم مدیریت محتوای وردپرس برتری خود را نشان میدهد.

در ادامه به شما توضیح میدهیم که چرا وردپرس با این حجم از استقبال در سطح جهانی مواجه شده است. ولی پیش از پیشنهاد میکنیم مقاله طراحی سایت با وردپرس را مطالعه کنید.

مزایای وردپرس

کاهش هزینه

دیگر لازم نیست برای هر تغییر متنی یا گرافیکی در وبسایت خود به شرکت طراح سایتتان مراجعه کنید و هربار زمان و هزینه زیادی را صرف کنید. سیستم مدیریت محتوای وردپرس به شما امکان میدهد که هر زمان خواستید خودتان بسادگی تغییرات را اعمال کنید، علاوه بر این وردپرس به شما امکان افزودن مطالب و صفحات جدید را نیز ارائه میدهد.

زیبایی سایت 

وردپرس هزاران پوسته متفاوت را در اختیار شما قرار میدهد (بسیاری از این قالب‌ها رایگان هستند ولی بهترین‌ها همیشه هزینه دارند) که میتوانید متناسب با زمینه کاری خود ظاهر سایت را تعیین کنید. همچنین با توجه به متن باز بودن وردپرس و با کمک متخصصان میتوان هر ایده جدیدی را به آن افزود.

دسترسی آسان 

ایجاد تغییرات در محتوا و صفحات وردپرس را میتوانید از هر کامپیوتری و در هر کجای دنیا انجام دهید. سیستم مدیریت محتوای وردپرس به هیچ برنامه جانبی دیگری نیاز ندارد.

ارتباط با شبکه‌های اجتماعی

وردپرس و افزونه‌های جانبی آن به شما این امکان را میدهند که بصورت خودکار سایت خود را به شبکه‌های اجتماعی بزرگ مانند توییتر، فیسبوک و یوتیوب متصل کرده و مشتریان خود را از تغییرات سایت خود باخبر سازید.

سئو آسان

نحوه کدنویسی اولیه وردپرس بصورتی انجام گرفته که بخوبی توسط گوگل شناسایی و ایندکس میشود. شما با رعایت اصول اولیه سئو در متون خود خیلی سریع میتوانید به صفحات بالایی گوگل راه پیدا کنید.

بروزرسانی رایگان

برخلاف بسیاری از نرم افزارها نسخه‌های جدید وردپرس همواره رایگان بوده و ارتقا از نسخه‌های قبلی به جدید وردپرس سریع و راحت انجام میشود.

امنیت 

با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس شما میتوانید تصاویر و فایل‌های خود را بدون اتصال به FTP و اشتباه در محل واردکردن آپلود کنید.

امکان ایجاد تغییرات

با وردپرس ایجاد تغییرات در ظاهر و امکانات سایت بدون لطمه‌ای به محتوای آن کاری آسان و بی خطر است. تنها با تغییر قالب وردپرس ظاهری کاملا متفاوت را به بازدیدکنندگان خود نشان خواهید داد.با این همه امکانات و توانایی‌های رایگان وردپرس، تفاوت سایت شما با دیگران تنها در طراحی قالب، زیبایی ظاهری، سرعت بالا و سئو مناسب آن خواهد بود. طراحی اولیه، کدنویسی و اجرای قالب وردپرس همگی نیاز به تخصص و مهارت کافی دارند که شما تنها یکبار هزینه آن را خواهید پرداخت و پس از آن مدیریت و بروزرسانی سایت وردپرس خود را در دست خواهید گرفت.در پایان برای درک بهتر توانایی ها و موفقیت های وردپرس در 10 سال اخیر اینفوگرافیک وردپرس را برای شما آماده کرده ایم که در یک نگاه اطلاعات جالبی در مورد وردپرس به شما خواهد داد.

 مدت دوره : 25 ساعت

هزینه : 320/000 تومان

وورد پرس مقدماتی

 چگونه دامنه مناسب انتخاب کنیم؟

پسوند های مختلف دامنه به چه معنا هستند؟

ثبت دامنه ir چه مراحلی دارد؟

چگونه هاستینگ مناسب انتخاب کنیم؟

هاست لینوکس و ویندوز چه تفاوتی با هم دارند؟

تفاوت هاست داخل و خارج ایران چیست؟

کنترل پنل های مختلف چه تفاوتی با هم دارند؟

درباره سیستم های مدیریت محتوا Content Management Systems

نصب وورد پرس روی دایرکت ادمین و C

پنل و ایجاد Database

آشنایی با پیشخوان وورد پرس

تنظیمات وورد پرس

نصب قالب

نوشته ها و برگه ها

دسته بندی و برچسب ها

قرار دادن رسانه

شخصی سازی

ابزارک ها

فهرست ها

افزونه های ورد پرس

کاربران

وورد پرس پیشرفته

ایجاد گالری تصاویر

سایت های چند زبانه

ویرایشگر

کار با برگه ساز ها ویژوال کامپوزر و مافین

فروشگاه ساز و کامرس

بک آپ گرفتن از سایت وورد پرسی

کار با گوگل وب مستر

22مه/19

فتوشاپ چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟

 

فتوشاپ چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟

فتوشاپ یک نرم افزار ویرایشگر حرفه ای است و توسط Adobe Systems توسعه یافته که برای ساخت و ویرایش عکس ها بکار می رود ، علاوه بر این نرم افزار های After effect ، Premiere ، Illustrator ، In design جزو مهمترین تولیدات نرم افزاری هستند که توسط Adobe System تولید شده اند.

همه کسانی که با گرافیک کامپیوتری سرو کار دارند ، به نوعی محتاج این نرم افزار ها هستند.

به طور مختصر می‌توان گفت Photoshop ابزاری ست برای همه کسانی که در کامپیوتر با گرافیک ثابت و حتی متحرک سرو کار دارند .

طراحان گرافیک ، ناشرین کتب و مجلات ، چاپخانه ها ، شرکت های تبلیغاتی ، طراحان سایت ، عکاس ها ، نقاشان هنری ، طراحان نرم افزارها ، انیمیشن سازها و …. به فتوشاپ احتیاج دارند . این نرم افزار حرفه ای گرافیک در عصر تکنولوژی امروز یک نرم افزار حساب نمی شود بلکه یک صنعت به شمار می آید .

 

#بیشتر بدانید : ایلوستریتور چیست

نرم افزار Adobe Photoshop محبوب ترین برنامه برای ایجاد و اصلاح تصاویر است و همچنین یکی از محصولات با ارزش شرکت Adobe می باشد . این نرم افزار اجازه می دهد تا کاربران تصویر خود را به راحتی دستکاری ، برش و تغییر اندازه دهند و یک اثر جدید خلق نمایند . این نرم افزاربیشتر در میان عکاسان و طراحان گرافیک حرفه ای محبوب است .

اگر چه فتوشاپ برای ویرایش عکس ها و چاپ طراحی شده ، اما به طور فزاینده ای برای تولید عکس مخصوص وب استفاده می شود .

Adobe Photoshop همچنین ارتباط قوی با دیگر نرم افزار های Adobe برای ویرایش ، ساخت انیمیشن و CD های آموزشی دارد .فرمت اختصاصی فایل ها در فتوشاپ ( PSD ) است که می تواند به Image Ready ، Illustrator ، Premiere، After Effects و Encore DVD منتقل شود .

برای آشنایی بیشتر با ریشه های برنامه فتوشاپ و ساز و کار آن می‌توانید اینفوگرافیک : فتوشاپ ، تاریکخانه دیجیتال را نیز مشاهده نمایید.

 

 

فتوشاپ می تواند با چندین مد رنگی سر و کار داشته باشد :

مد رنگی RGB مخصوص نمایشگر

مد رنگی LAB

مد رنگی CMYK مخصوص چاپ افست

مد رنگی سیاه و سفید

مد رنگی Bitmap

مد رنگی Duotone

فتوشاپ دارای معایب جزئی می باشد ، مثلا”بعد از نصب فضای بسیار زیادی از هارد دیسک را اشغال می کند و در زمان اجرا هم از سرعت سیستم می کاهد که به خاطر گستردگی آن امری طبیعی است

مواردی که گفته شد باعث میشود ، افرادی که به طور تخصصی از برنامه فتوشاپ استفاده میکنند با استفاده از سخت افزار های پیشرفته به راحتی بتوانند از این نرم افزار بیشترین بهره را ببرند .

اما نگران نباشید همه ی کسانی که سخت افزار های قدرتمند هم ندارند میتوانند از این نرم افزار استفاده کنند به شرطی که از نسخه پرتابل یا نسخه فتوشاپ کم حجم استفاده نمایند .

تاریخچه فتوشاپ

در سال ۱۹۸۷، توماس نول ، یک دانشجوی دکترا در دانشگاه میشیگان موفق به نشان دادن تصاویر سیاه و سفید در صفحه نمایش ۱ بیتی سیاه و سفید شد .سپس برادرش جان نول ، که مسئول بخش جلوه های ویژه برای سبک صنعتی و سحر و جادو در فیلم جنگ ستارگان یک بود آن را به عنوان یک برنامه ویرایش تصویر کاملا توسعه یافته معرفی کرد . از این رو آن را به نمایش نامگذاری کردند .

برادران نول تصمیم به تغییرنام این نرم افزار گرفتند .سپس در سال ۱۹۸۸، برادران نول شروع به فروش عکس و نرم افزار تجاری کردند و برای این منظور آنها نام نرم افزار را به “فتوشاپ” تغییردادند .

در سپتامبر سال ۱۹۸۸، یک قرارداد بین برادران نول و Adobe امضا شد . تمام حقوق فوتوشاپ به ادوبی فروخته شد . برادران نول کارخود را با فتوشاپ آغاز کردند و اولین نسخه آن ( ۱٫۰ )در سال ۱۹۹۰ منتشر شد .

کاربرد های فتوشاپ

کاربرد های فتوشاپ بخش عمده ای از محیط اطراف ما رو در بر گرفته ، عکس های پرسنلی ، پوستر های تبلیغاتی ، کارت های ویزیت ، بنر ها ، سربرگها ، رابط گرافیکی نرم افزار ها ، جلد نشریات ، تیتراژ فیلم ها ، محیط گرافیکی سایت ها و….. همگی برای زیباتر شدن و حتی به وجود آمدن ، باید یک بار از زیر دست های هنرمند فتوشاپ عبور کنند.

 

 

سر فصل آموزشی نرم افزار فتو شاپ  12231323

 مدت دوره : 20 ساعت

هزینه : 259/000 تومان

آشنایی با نوار ابزار فتوشاپ – Photoshop

آموزش تکنیک ها  و اصول ایجاد فایل جدید در فتوشاپ – Photoshop

آموزش منو های مختلف فتوشاپ – Photoshop

آموزش ایجاد فایل های مناسب چاپخانه در فتوشاپ – Photoshop

آموزش ابزار ها در فتوشاپ – – Photoshop

ادامه شناخت و آموزش ابزار ها و کارکردهای آنان

شناخت ابزار ها و کارکرد های مختلف هر یک در فتوشاپ – Photoshop

نحوه طراحی کارت ویزیت

آموزش طراحی اصول کارت ویزیت

آموزش رسم خطوط شکسته در فتوشاپ – Photoshop

آموزش ایجاد سایه در فتوشاپ – Photoshop

آموزش شکستن متون در فتوشاپ – Photoshop

آموزش ایجاد کارت ویزیت حرفه ای با سایه و فونت

نحوه طراحی کارت کاتالوگ – بروشور

آشنایی با اصول حرفه ای طراحی کاتالوگ

آموزش کاتالوگ های مختلف

آموزش طراحی کاتالوگ های صنعتی – فروشگاهی

آموزش طراحی بروشور

آشنایی با اصول حرفه ای طراحی بروشور

نحوه طراحی کارت پستال

آموزش رسم حجم در فتوشاپ – Photoshop

آموزش رسم خطوط سه بعدی در فتوشاپ – Photoshop

آموزش ساخت کارت پستال مناسبتی فتوشاپ – Photoshop

نحوه طراحی جعبه کادو و انواع جعبه‌ها

آموزش ابزار های مناسب ساخت اجسام

آموزش ساخت جعبه های دردار

آموزش طراحی قابل چاپ بر روی جعبه در فتوشاپ – Photoshop

آموزش ساخت انواع جعبه که قابلیت چاپ دارد

کار با تصاویر در فتوشاپ – Photoshop

آموزش مونتاژ تصاویر

آموزش حذف و اضافه کردن محتوا در فتوشاپ – Photoshop

آموزش تلفیق تصاویر با یکدیگر به صورت حرفه ای

آموزش همپوشانی تصاویر برای ساخت تصاویر حرفه ای

نحوه طراحی پوستر

آشنایی با اصول طراحی پوستر

آموزش ابزار های مورد نیاز طراحی پوستر

آموزش سایه سازی – محو سازی و جداسازی المان های صفحه

طراحی پوستر یکی از فیلم های معتبر سینمایی هالیوود.

 

08ژانویه/17

Network +

 

Network +

 مدت دوره : 15 ساعت

هزینه : 200/000 تومان

خلاصه دوره:

دوره Network + آشنایی با دانش و توانايي‌هاي متخصصان IT در زمينه‌هاي شبكه ، مديريت و پشتيباني آن است و دانشجويان اين دوره به صورت عملی با انواع رسانه‌ها و توپولوژي‌ها ، پروتكلها ، استانداردها و راه‌اندازي شبكه آشنا می شوند. اين دوره گام نخست به‌سوي مدارج بالاتر در زمينه‌هاي شبكه و IT مي‌باشد.

مدت دوره20 :ساعت + 10 ساعت کار عملی

پیش نیاز: ندارد

مخاطب این دوره دوره Network + آشنایی با دانشدر زمينه‌هاي شبكه و آشنایی با قسمت های مختلف آن است.

در انتهاي اين دوره دانشجويان قادر خواهند بود:

– آشنایی با اصول راه اندازی فیزیکی شبکه
– مبانی TCP/IP و ابزارهای موثر رفع ایرادات و مشکل یابی شبکه
– سیستم عاملهای تحت شبکه (NOS)
– شبکه های بیسیم و ماهیت آنها
– پروتکلهای ارتباطی
– کارگاه عملی

: سرفصل دوره

  • OS

  • Segment &BackBone

  • Design In Network

  • تجهیزات شبکه مفاهیم مقدماتی شبکه

  • تعریف شبکه

  • انواع شبکه ها

  • توپولوژی ها

  • Bandwidth

  • Communication

  • Network Size

  • Network

  • انواع کابل

  • Coaxial

  • Twistpair

  • Fiber Optic

  • Packet Send Message

  • Device ها در شبکه

  • Access Method

  • Circuit Switch

  • Packet Switch

  • Protocol
  • Http

  • Ftp

  • Pop

  • Smtp

  • Imap4

  • Snmp

  • Wireless

  • لایه های OSI

  • Tcp/Ip

  • IP Addressing

  • DHCP

  • Broad Band & Base Band

  • Routing & Routers

  • Bridge
  • Command ها

  • مراحل شبکه کردن کامپیوتر

  • Firewall

  • DNS

  • Telnet

  • Tracert

  • Isp&Icp

  • ps

  • پورت ها

  • مفاهیم Back up گیری

RAID 0-

RAID 1-

RAID 5-

RAID 6  –

RAID10-

  • Connection Method

PSTN –

ATM –

Frame Relay –

  • استانداردهای Wireless

802.11a –

802.11b –

802.11g –

802.11n –

  • ISDN & DSL

ADSL –

HDSL-

VDSL-

  • نصب و راه اندازی VMware

  • کارگاه عملی

 

30دسامبر/16

امنیت شبکه

امنیت شبکه

امنیت شبکه: ( Network Security)

شامل مقررات و سیاست‌های گرفته شده توسط مدیریت شبکه است که به منظور جلوگیری و نظارت بر دسترسی غیرمجاز، سوء استفاده، اصلاح، یا ایجاد محدودیت در شبکه‌های کامپیوتری و منابع قابل دسترس در شبکه، تدوین و اعمال می‌گردد.

 

اولین گام در امنیت اطلاعات

عبارت‌های «امنیت شبکه» و «امنیت اطلاعات» اغلب به جای هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. عدم آشنایی بسیاری از کاربران و کارکنان سازمان‌ها، به نفوذگران کمک می‌کند تا به راحتی وارد یک شبکه کامپیوتری شده و از داخل آن به اطلاعات محرمانه دست پیدا کنند یا این که به اعمال خرابکارانه بپردازند.هر چه رشد اینترنت و اطلاعات روی آن بیشتر می‌شود نیاز به اهمیت امنیت شبکه افزایش پیدا می‌کند. امنیت شبکه به‌طور کلی برای فراهم کردن امکان حفاظت از مرزهای یک سازمان در برابر نفوذگران (مانند هکرها) به کار می‌رود.برای تأمین امنیت بر روی یک شبکه، یکی از بحرانی‌ترین و خطیرترین مراحل، تأمین امنیت دسترسی و کنترل تجهیزات شبکه است. تجهیزاتی همچون مسیریاب، سوئیچ یا دیوارهای آتش. با این حال، امنیت اطلاعات به صراحت بر روی محافظت از منابع اطلاعاتی در برابر حمله ویروس‌ها یا اشتباهات ساده توسط افراد درون سازمان متمرکز شده‌است و برای این منظور از تکنیک‌های جلوگیری از از دست رفتن داده‌ها (DLP) بهره می‌برد. یکی از این تکنیک‌ها، تقسیم‌بندی شبکه‌های بزرگ توسط مرزهای داخلی است.

 

مفاهیم امنیت شبکه

امنیت شبکه از تصدیق هویّت کاربر و معمولاً توسط یک نام کاربری و یک رمز عبور آغاز می‌شود. از آنجایی که این موضوع تنها نیازمند به یک چیز در کنار نام کاربری (یعنی رمز خبور) است، لذا گاهی اوقات تحت عنوان «احراز هویت تک عامله» نامیده می‌شود. با «احراز هویت دو عامله» برخی از چیزهایی که شما دارید، نیز استفاده می‌شود (به عنوان مثال یک توکن امنیتی یا قفل سخت‌افزاری، یک کارت ATM یا تلفن همراه شما)، یا با «احراز هویت سه عامله» بعضی از چیزهایی که معرف شماست نیز استفاده می‌شود (مانند اثر انگشت).
پس از تصدیق هویت، دیوارآتشین (فایروال) اجرای سیاست‌های دسترسی را اعمال می‌کند؛ از قبیل اینکه چه خدماتی مجاز هستند که در دسترس کاربران شبکه قرار بگیرند. اگر چه برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز، این اجزاء ممکن است برای بررسی اجزای مضر بالقوه، مانند کرم‌های کامپیوتری یا تروجان‌هایی که از طریق شبکه منتقل می‌شوند، شکست بخورند. نرم‌افزارهای آنتی ویروس یا سیستم‌های پیشگیری از نفوذ (IPS) کمک شایانی به شناسایی و مهار عملکرد چنین نرم‌افزارهای مخربی می‌کند. یک سیستم تشخیص نفوذ مبتنی بر آنومالی نیز ممکن است بر شبکه و ترافیک موجود در آن از حیث محتوا یا رفتار ناخواسته و مشکوک یا سایر ناهنجاری‌ها نظارت داشته باشد تا از منابع محافظت کند؛ به عنوان مثال از حمله ممانعت از سرویس دهی یا دسترسی به فایل‌های کارمندی در زمان‌های غیر متعارف. حوادث منحصربه‌فردی هم که در شبکه رخ می‌دهد ممکن است به منظور بازبینی و تجزیه و تحلیل سطح بالاتر در آینده، ثبت گردد.
ارتباط بین دو میزبان که از یک شبکه استفاده می‌کنند، می‌تواند به منظور حفظ حریم خصوصی رمزنگاری شود.
کندوهای عسل (Honeypots) که اساساً منابع فریبنده قابل دسترس در شبکه هستند، می‌توانند به منظور نظارت و ابزارهای هشدار زود هنگام در شبکه مستقر شوند تا نشان دهند که چه وقت یک کندوی عسل به‌طور معمول قابل دستیابی نمی‌باشد. تکنیک‌هایی که مهاجمان در تلاش برای دستیابی به این منابع فریبنده به کار می‌بندند، در طول حمله و پس از آن مورد مطالعه قرار می‌گیرند تا نگاهی بر تکنیک‌های بهره‌برداری جدید وجود داشته باشد. چنین تجزیه و تحلیل‌هایی می‌تواند به منظور تأمین امنیت بیشتر یک شبکه واقعی توسط روش کندوی عسل، مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

مدیریت امنیت

مدیریت امنیت برای شبکه‌ها، برای انواع شرایط مختلف، متفاوت است. یک خانه کوچک یا یک دفتر تنها به یک امنیت ابتدایی نیاز دارد؛ در حالی که کسب و کارهای بزرگ نیازمند محافظت در سطح بالا و داشتن نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای پیشرفته برای جلوگیری از حملات بدخواهانه‌ای چون هک کردن و ارسال ایمیل‌های ناشناس هستند.

برای منازل کوچک

  • از یک دیوار آتش یا یک سیستم مدیریت تهدید یکپارچه ابتدایی استفاده کنید.

  • برای کاربران ویندوز، نرم‌افزار آنتی ویروس ابتدایی مناسب است. یک برنامه ضد جاسوسی نیز ایده خوبی می‌باشد. تعداد بسیاری از انواع دیگر آنتی ویروس‌ها یا برنامه‌های ضد جاسوسی نیز وجود دارد که می‌تواند مد نظر قرار بگیرد.

  • هنگام استفاده از اتصال بی‌سیم، از یک رمز عبور قوی استفاده کنید. همچنین سعی کنید، از بالاترین امنیتی که توسط دستگاه‌های بی‌سیم شما پشتیبانی می‌شود، استفاده کنید؛ مانند Protected Access|WPA2 با رمزنگاری AES.

  • اگر از اتصال بی‌سیم استفاده می‌کنید، نام شبکه پیش فرض در SSID را تغییر دهید. همچنین امکان انتشار در SSID را غیرفعال کنید. زیرا این قابلیت‌ها برای استفاده در منزل غیرضروری است. اگر چه بسیاری از کارشناسان امنیتی این موضوع را نسبتاً بی‌فایده در نظر می‌گیرند.

  • فیلترسازی آدرس MAC را فعال کنید تا اینکه تمام اتصال‌های دستگاه‌های MAC موجود در شبکه خانگی به مسیریاب شما ثبت گردد.

  • به همه دستگاه‌های موجود در شبکه IP ثابت اختصاص دهید.

  • امکان تشخیص اتصال ICMP در مسیریاب را غیرفعال کنید.

  • فهرست ثبت وقایع مسیریاب یا دیوار آتش را مورد بازبینی قرار دهید تا بتوانید اتصال‌ها و ترافیک‌های غیرعادی روی اینترنت را تشخیص بدهید.

  • برای همه حساب‌های کاربری، رمز عبور تعیین کنید.

  • برای هر یک از اعضای خانواده حساب کاربری جداگانه‌ای در نظر بگیرید و برای فعالیت‌های روزانه از حساب‌های کاربری غیر مدیریتی استفاده نمایید. حساب کاربری مهمان را غیرفعال کنید. (کنترل پنل> ابزارهای مدیریتی> مدیریت کامپیوتر> کاربران)

  • میزان آگاهی کودکان در مورد امنیت اطلاعات را بالا ببرید.

برای کسب و کارهای متوسط

  • از یک دیوار آتش یا یک سیستم مدیریت تهدید یکپارچه نسبتاً قوی استفاده کنید.

  • از نرم‌افزارهای آنتی ویروس قوی و نرم‌افزارهای امنیت اینترنت استفاده کنید.

  • برای احراز هویت، از رمزهای عبور قوی استفاده کرده و هر دو هفته یکبار یا ماهانه آن‌ها را تغییر دهید.

  • هنگام استفاده از اتصال بی‌سیم، از یک رمز عبور قوی استفاده نمایید.

  • میزان آگاهی کارکنان در خصوص امنیت فیزیکی را بالا ببرید.

  • از یک تحلیل گر شبکه یا کنترل‌کننده شبکه با قابلیت انتخاب استفاده کنید.

  • وجود یک مدیر روشن فکر نیز ضروری است.

برای کسب و کارهای بزرگ

  • از یک دیوار آتش و پروکسی قوی استفاده کنید تا افراد ناخواسته را دور نگه دارید.

  • از یک بسته حاوی نرم‌افزارهای آنتی ویروس قوی و نرم‌افزارهای امنیت اینترنت استفاده کنید.

  • برای احراز هویت، از رمزهای عبور قوی استفاده کرده و به‌طور هفتگی یا هر دو هفته یکبار آن‌ها را تغییر دهید.

  • هنگام استفاده از اتصال بی‌سیم، از یک رمز عبور قوی استفاده نمایید.

  • اقدامات احتیاطی در خصوص امنیت فیزیکی را به کارمندان تمرین دهید.

  • یک تحلیل گر شبکه یا کنترل‌کننده شبکه فراهم کرده تا در صورت نیاز از آن استفاده نمایید.

  • مدیریت امنیت فیزیکی، مانند تلویزیون مدار بسته برای مبادی ورودی و مناطق محدود شده را پیاده‌سازی نمایید.

  • حصار امنیتی را برای علامت گذاری محیط شرکت به کار ببندید.(سیش)

  • وجود کپسول آتش‌نشانی برای فضاهای حساس به آتش، مانند اتاق سرور و اتاق‌های امنیتی لازم است.

  • حفاظ‌های امنیتی می‌تواند به بیشینه کردن امنیت کمک کند.

برای دانشکده

  • از یک دیوار آتش و پروکسی قابل تنظیم استفاده کنید تا امکان دسترسی از داخل و خارج را برای افراد مجاز فراهم سازید.

  • از یک بسته حاوی نرم‌افزارهای آنتی ویروس قوی و نرم‌افزارهای امنیت اینترنت استفاده کنید.

  • از اتصالات بی‌سیم مجهز به دیوار آتش بهره بگیرید.

  • قانون حمایت از کودکان در برابر اینترنت را رعایت نمایید.

  • نظارت بر شبکه به منظور تضمین به روز رسانی و تغییرات بر اساس استفاده از سایت‌های محبوب، عملی مؤثر است.

  • نظارت مداوم توسط استادان، کتابداران و مدیران به منظور تضمین حفاظت در برابر حملات، هم از سوی منابع اینترنتی و هم منابع شبکه‌ای لازم است.

برای دولت بزرگ

  • از یک دیوار آتش و پروکسی قوی استفاده کنید تا افراد ناخواسته را دور نگه دارید.

  • از یک بسته حاوی نرم‌افزارهای آنتی ویروس قوی و نرم‌افزارهای امنیت اینترنت استفاده کنید.

  • رمزنگاری قوی را به کار ببندید.

  • فهرست bvcfgbcvbnvbc سایر موارد را مسدود می‌کند.

  • همه سخت‌افزارهای شبکه در محل‌های امنی وجود داشته باشند.

  • همه میزبان‌ها می‌بایست در یک شبکه خصوصی باشند تا از زاویه بیرونی، نامرئی به نظر آیند.

  • از خارج و از داخل، nvnbv را در یک DMZ یا یک دیوار آتش قرار دهید.

  • حصار امنیتی را برای علامت گذاری محیط و تخصیص محدوده‌های بی‌سیم به آنها، به کار ببندید.

انواع و منابع تهدیدهای شبکه

در حال حاضر ما آنقدر اطلاعات در زمینه شبکه گذاری داریم که می‌توانیم وارد جنبه‌های امنیتی آن شویم. اول از همه ما وارد انواع تهدیدهایی که شبکه با آن‌ها مواجه است می‌شویم و آنگاه برخی از کارهایی که می‌توانیم برای حفاظت از خود در مقابل آن‌ها انجام دهیم، توضیح می‌دهیم.

Denial-of-Service

احتمالاً حملات DoS خطرناکترین تهدیدها است. آنها بدین دلیل خطرناکترین هستند که به آسانی می‌توانند اجرا شوند، به سختی رهگیری می‌شوند (برخی مواقع غیرممکن است)، و سرپیچی از درخواست حمله‌کننده آسان نیست حتی اگر این درخواست غیرقانونی باشد.

منطق یک حمله DoS ساده است. درخواستهای زیادی به ماشین ارسال می‌شود که از اداره ماشین خارج است. ابزارهای در دسترسی در محافل زیر زمینی وجود دارد که که این کار را به صورت یک برنامه در می‌آورند و به آن می‌گویند در چه میزبانی درخواستها را منتشر کند.

برخی کارهایی که می‌توان برای کاهش خطر مواجه شدن با یک حمله DoS (رد درخواست) انجام داد عبارتند از:

  • عدم اجرای خدمات قابل مشاهده به صورت جهانی در نزدیکی ظرفیت اجرایی

  • استفاده از فیلترینگ بسته برای جلوگیری از بسته‌های جعل شده در ورودی به فضای آدرس شبکه شما.

مشخصاً بسته‌های جعلی شامل آن‌هایی هستند که ادعا می‌کنند از طرف میزبان شما آمده‌اند و بر اساس RFC1918 برای شبکه‌های خصوصی و شبکه loopback آدرس دهی شده‌اند.

  • موارد مربوط به امنیت سیستم‌های عامل میزبان خود را به روز کنید.

دسترسی غیرمجاز

دسترسی غیرمجاز یک واژه سطح بالا است که می‌تواند به انواع مختلف حملات مرتبط باشد. هدف از این نوع حملات دسترسی به برخی منابع است که ماشین شما نبایستی آن را در اختیار حمله کنندگان قرار دهد.

تخریب اطلاعات

برخی از مهاجمهان به آسانی با افرادی همکاری می‌کنند که دوست دارند همه چیز را از بین ببرند. در چنین حالتی، تأثیر روی توان محاسباتی شما و در نتیجه شرکت شما، می‌تواند چیزی کمتر از یک حریق یا بلایای دیگری باشد که باعث می‌شود تجهیزات محاسباتی شما بطور کامل تخریب شوند.

اجرای فرامین غیرقانونی

مشخص است که یک فرد ناشناس و غیر مطمئن نبایستی بتواند فرامین را روی ماشین‌های سرور شما اجرا کند. دو طبقه‌بندی عمده امنیتی برای این مشکل وجود دارد: دسترسی کاربر معمولی و دسترسی مدیریت. یک کاربر معمولی می‌تواند تعدادی از موارد سیستم را اجرا نماید (همانند خواندن فایلها، ارسال ایمیل به سایر افراد و غیره) که افراد مهاجم قادر به اجرای آن‌ها نیستند

انواع فایروالها

سه نوع عمده فایروال وجود دارد که ما آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

مسیر کاربردی

اولین فایروال‌ها، مسیر کاربردی هستند که به عنوان پراکسی مسیری شناخته می‌شوند. آن‌ها از باستین هاستهایی ساخته شده‌اند که برای عمل کردن به صورت پراکسی سرور یک نرم‌افزار خاص را اجرا می‌کند. این نرم‌افزار در لایه کاربردی دوست قدیمی ما مدل مرجع ISO/OSI اجرا می‌شود. کلاینتهای پشت سر فایروال بایستی proxitized (به این معنا که بایستی دانست که چگونه از پراکسی استفاده کرد و آن‌ها را پیکربندی نمود) شوند تا بتوان از خدمات اینترنتی استفاده کرد. معمولاً اینها دارای ویژگی امنیتی هستند، زیرا آن‌ها به همه چیز اجازه عبور بدون اشکال را نمی‌دهند و نیاز به برنامه‌هایی دارند که برای عبور از ترافیک نوشته و اجرا شده‌اند.

فیلتر کردن بسته

فیلتر کردن بسته تکنیکی است که بواسطه آن روتورها دارای ACLهای (لیستهای کنترل دسترسی) فعال می‌شوند. به‌طور پیش فرض، یک روتور تمامی ترافیک به سمت خود را عبور می‌دهد و همه نوع کار را بدون هیچ محدودیتی انجام می‌دهد. استفاده از ACLها روشی برای اعمال سیاست امنیتی شما با توجه به نوع دسترسی که می‌خواهید جهان خارج به شبکه داخلی شما داشته باشد و غیره، می‌باشد.
استفاده از فیلتر کردن بسته بجای مدخل کاربردی دارای هزینه اضافی است زیرا ویژگی کنترل دسترسی در لایه پایینتر ISO/OSI اجرا می‌شود. (عموماً لایه انتقال یا لایه session). با توجه به سربار کمتر و این واقعیت که فیلترینگ به وسیلهٔ روتورهایی انجام می‌شوند که به صورت کامپیوترهای خاص برای اجرای موارد مرتبط با شبکه بندی، بهینه شده‌اند، یک مسیر فیلترینگ بسته اغلب بسیار سریعتر از لایه کاربردی آن است.

سیستمهای ترکیبی (Hybrid systems)

در یک تلاش برای هماهنگ کردن مسیرهای لایه کاربردی با انعطاف‌پذیری و سرعت فیلترینگ بسته، برخی از فروشندگان سیستم‌هایی را ایجاد کردند که از هر دو اصل استفاده می‌کنند. در چنین سیستم‌هایی، اتصالات جدید باید در لایه کاربردی تأیید و به تصویب برسند. زمانی که این اتفاق افتاد، بقیه اتصال به لایه session فرستاده می‌شود، که در آن برای فیلترهای بسته اتصال را کنترل می‌کنند تا مطمئن شوند که تنها بسته‌هایی که بخشی از یک محاوره در حال پیشرفت (که همچنین مجاز و مورد تأیید هستند) عبور می‌کنند. سایر احتمالات شامل استفاده از هر دو پراکسی فیلترینگ بسته و لایه کاربردی است. مزیتهای این حالت شامل، ارائه معیاری برای محافظت از ماشین‌های شما در مقابل خدماتی که به اینترنت ارائه می‌کند (همانند یک سرور عمومی وب) و همچنین ارائه امنیت یک مسیر لایه کاربردی به شبکه داخلی است.

 

29دسامبر/16

مجازی سازی

مجازی‌سازی شبکه

به صورت خلاصه مجازی‌سازی شبکه(به انگلیسی: Network virtulization) را می‌توان به عنوان تکنیک‌هایی برای جداسازی منابع شبکه و محاسباتی، برای واگذاری آن‌ها به یک شبکه مجازی (منطقی)، برای همساز کردن چندین شبکه مجازی قابل برنامه‌ریزی و مستقل، دانست. در این شکل از مجازی‌سازی همه سخت افزارها و نرم‌افزارها درون یک شبکه مجازی به عنوان مجموعه‌ای واحد از منابع ظاهر می‌شود. شکل‌های دیگری از مجازی‌سازی شبکه نیز بدین صورت وجود دارد که پارتیشن‌های مجزا شدهٔ منطقی شبکه، تحت یک زیرساخت فیزیکی مشترک، ایجاد شود. با چنین پارتیشن بندی منطقی، شبکه‌های مجازی ناهمگن چندگانه می‌توانند هم‌زمان تحت یک زیرساخت اشتراکی هم زیستی داشته باشند. برای رسیدن به این هدف می‌توان از نرم‌افزارها و سرویس‌هایی که اجازه می‌دهند رسانه‌های ذخیره‌سازی و پهنای باند و برنامه‌های کاربردی و دیگر منابع شبکه به اشتراک گذاشته شوند، استفاده نمود. این تکنولوژی متدهایی شبیه به فرایند مجازی‌سازی که توسط ماشین مجازی برای شبیه‌سازی کامپیوتر فیزیکی استفاده می‌شود، را به کار می‌گیرد.

مجازی‌سازی شبکه دستاوردی برای غلبه بر استخوانی شدن و آسان‌سازی گسترش خدمات برای اینترنت در آینده است. و یک تکنولوژی سودمند جهت دست یابی به بهره‌برداری بهتر از زیرساخت برحسب استفاده دوباره از یک منبع فیزیکی یا منطقی برای چندین شبکهٔ متفاوت یا متراکم کردن چندین منبع برای کسب توانایی و سودمندی بیشتر. این منابع همان اجزا شبکه همانند مسیریاب‌ها و سوئیچ‌ها و میزبان‌ها، ماشین‌های مجازی و… هستند. از این رو مجازی‌سازی شبکه هزینه کلی را بوسیله اشتراک‌گذاری منابع شبکه کاهش می‌دهد.

محصول نهایی مجازی‌سازی شبکه، شبکهٔ مجازی است شبکه‌های مجازی، شبکه منطقی جداگانه تحت یک زیرساخت مشترک، هستند و هریک از شبکه‌های مجازی می‌تواند کاربران، شبکه‌های مجازی منطقی و سرویس‌هایی همانند شبکه‌هایی با زیرساخت اشتراکی غیر مجازی، ارائه کند. مجازی‌سازی شبکه یک مفهوم کاملاً جدید نیست بلکه آن در اندازه‌های محدود به عنوان شبکه‌های مجازی محلی (VLANs) قبلاً مورد استفاده قرار گرفته‌است.

مجازی‌سازی شبکه بر روی سازمان در همه سطوح تأثیرگذار است: برنامه‌های کاربردی، ماشین‌های دسکتاپ،;کارگزارها(سرور)ها و منابع ذخیره‌سازی و چارچوب‌های اصلی. محیط فناوری اطلاعات به‌طور فزاینده‌ای نامتمرکز است، تعداد کارگزارهای مختلف و جداگانه، ایستگاه‌های کاری، نسخه‌های نرم‌افزاری و دیگر دارایی‌های فناوری اطلاعات به صورت پویا در حال رشد است. این نظام سبب ایجاد یک محیط دارای سودمندی پایین، عملکرد پایین، و هزینه‌های انرژی و تجهیزات افزایشی می‌شود. مجازی‌سازی شبکه سیستم عامل و برنامه‌های کاربردی را از لایه فیزیکی جدا می‌کند، و اجازه می‌دهد که سیستم‌های عامل بر روی یک کارگزار اجرا شود و دسکتاپ‌ها به عنوان یک ماشین مجازی در مراکز داده امن اجرا می‌شود.

مجازی‌سازی

در علم کامپیوتر، مجازی‌سازی به ساخت نمونهٔ مجازی (غیر واقعی) از چیزهایی مثل پلتفرم سخت‌افزاری، سیستم عامل، وسایل ذخیره‌سازی یا منابع شبکه، گفته می‌شود.

مجازی‌سازی از یک نوع تفکر عمیق و اجرا کردن هر آنچه که در فکر و ذهن می‌گذرد و نهایتاً بدون وجود خارجی پیاده‌سازی می‌گردد. در علم کامپیوتر استفاده از تکنولوژی مجازی‌سازی باعث رشد و پیشرفت بسیار شده است. پیاده‌سازی دستگاه‌های سخت‌افزاری به صورت مجازی اما با همان عملکرد مزایای بسیاری را برای ما به به رهاورد کشیده است.

اصولاً نرم‌فزارها مجازی هستند چون ذات آنها فیزیکی نیست. از اینرو می‌توان گفت مجازی‌سازی در اکثر اوقات شکل نرم‌افزاری دارد؛ که البته بر روی یک سخت‌افزار خاص اجرا خواهد شد. طراحی و شبیه‌سازی انواع سوییچ‌ها، روترها، سرورها و … از این دسته‌اند.

شرکت‌هایی نیز در زمینه تولید سیستم‌های مجازی مشغول به کارند نظیر شرکت

مایکروسافت با سیستم Hyper-V یا سیستم‌های مبتنی بر هسته لینوکس از جمله ESX.

مزایای مجازی‌سازی

بطور کلی مزایای مجازی‌سازی شامل موارد ذیل است:

  1. کاهش هزینه خرید تجهیزات سخت‌افزاری زیاد

  2. متمرکز سازی

  3. کاهش هزینه‌های جاری نظیر برق، نگهداری، تعمیرات

  4. کاهش گرمای تولیدی توسط دستگاه‌ها

  5. عدم نیاز به فضای زیاد به نسبت حالت سنتی

  6. استفاده از بیشترین ظرفیت تجهیزات سخت‌افزاری

  7. جابجایی راحت

  8. پشتیبان‌گیری راحت از اطلاعات

  9. تسریع امور به خاطر وجود بالقوه دستگاه‌ها و عدم نیاز به صرف زمان برای خرید، نصب و آماده‌سازی

  10. امکان تنظیم و نصب سرورها و تجهیزات مجازی با استفاده از الگو و کپی برداری