آموزش مهارت های 7 گانه ICDL  123

منظور از مهارت های هفت گانه ICDL چیست؟

دوره ICDL چیست؟

واژه ICDL مخفف

International Computer Driving Licence  مهارت هفت گانه ای در زمینه کامپیوتر می باشد. یادگیری مهارت های هفت گانه ICDL بیانگر کفایت در مهارتهای کامپیوتری است. از این رو سازمانی که در نظر دارد به نیروی انسانی یا کارمندان خود آموزش دهد باید اطمینان حاصل کند، پولی که به این برنامه اختصاص داده است، به خوبی صرف می شود. اهمیت یادگیری و کاربرد علوم مهارت های هفت گانه ICDL به قدری واضح و حیاتی است که بسیاری از سازمان ها و حتی کشورها در طرح های آتی و توسعه ای خود یکی از استراتژی های اصلی خود را به آن اختصاص داده اند.

اهداف برگزاری دوره ICDL

اهداف برگزارای دوره ICDL  عبارتند از :

  • ارتقای سطح توانائیها در IT

  • ارتقای سطح کارایی در شرکتها

  • ایجاد توانایی در کارفرمایان برای سرمایه گذاری موثر در فناروری اطلاعات

  • تضمین استفاده بهینه از حداکثر مهارت و توانایی کارمندان در محیط کار

مهارت های هفت گانه دوره ICDL

آموزش ICDL شامل 7 مهارت تئوری و عملی می باشد که برای اخذ مدرک نهایی وزارت علوم نیاز به موفقیت در تمام دوره ها می باشد :

1- مفاهیم ابتدایی در فناوری اطلاعات

در این مهارت دانشجویان مفهومی کلی از فناوری اطلاعات و کار با نرم افزار و سخت افزار رایانه را فرا خواهند گرفت. همچنین باید با شبکه های اطلاعاتی و کاربرد روزانه برنامه های کاربردی رایانه آشنا شوند.

2- آشنایی با مفهوم Windows ، استفاده و مدیریت فایل ها

دانشجویان در این بخش می بایست امکان استفاده از رایانه و سیستم عامل را فراگیرند و بتوانند تنظیمات اصلی دلخواه خود را در ویندوز انجام دهند. همچنین لازم است کار و مدیریت  فایل های رایانه ای از جمله کپی، حذف و …. را بتوانند به راحتی انجام دهند.

3- آشنایی با مفهوم واژه پردازی (مقدمه ای بر Word مایکروسافت)

داوطلبان باید مفهوم برنامه های پردازش متن از جمله (Word) را بدانند و همچنین کاربرد روزانه آن را (ایجاد، ویرایش، قالب بندی، جدول بندی، کار با تصاویر و….) فرا گیرند.

 4- آشنایی با مفهوم صفحه گسترده ها ( مقدمه ای بر صفحات گسترده EXCEL مایکروسافت)

در این قسمت دانشجویان باید مفهوم برنامه های صفحه گسترده از جمله (Excel)را بدانند و همچنین کاربرد روزانه آن را ( ایجاد، ویرایش، قالب بندی، جدول بندیو…) فرا گیرند. همچنین لازم است تا بتوانند فرمول های مقدماتی ریاضی وکاربردی را ایجاد کنند.

5- آشنایی با مفهوم پایگاه داده ( مقدمه ای بر Access مایکروسافت)

دانشجویان در این مهارت داوطلبان باید مفهوم پایگاه داده در رایانه را متوجه شوند و همچنین بتوانند در حالت مقدماتی جداول پایگاه داده ای با پرس و جوهای مقدماتی را ایجاد و ویرایش کنند.

6- ارائه مطالب ( Power Point)

 داوطلبان باید بتوانند از ابزارهای ارائه مطلب رایانه به خصوص نرم افزار ( Power Point) به خوبی استفاده نمایند. به این صورت که امکان ایجاداسلایدها و ویرایش و قالب بندی متون و تصاویر درون آن را داشته باشند. همچنینباید بتوانند به بهترین شکل از حرکات و امکانات نرم افزار استفاده کنند.

7- اطلاعات و ارتباطات ( خدمات اطلاعاتی شبکه – اینترنت و پست الکترونیک)

 در این بخش متقاضیان باید با مفهوم کلی اینترنت و برخی شاخص های امنیتی آشنا شوند و بتوانند که جستجوهای اینترنتی را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. همچنین باید کار با صفحات اینترنتی را بطور کلی فراگیرند. در ضمن کار با پست الکترونیک تحت وب و همچنین نرم افزارهای پست الکترونیکی را نیز باید فراگیرند تا بتوانند به راحتی به ارسال و دریافت نامه های الکترونیک با پیوست و…. بپردازند.

مؤسسه هادی برگزارکننده دوره آموزشی مهارت های هفت گانه ICDL به صورت مجازی می باشد. از آنجا که دوره های مربوطه دارای ارتباط بسیار نزدیک و هم پوشانی های فراوانی هستند، و ایده آل ترین حالت ، گذراندن این دوره ها به صورت متناوب و بدون وقفه می باشد، این مجموعه این دوره ها را در قالب Pack ارائه نموده است. شرکت کنندگان در دوره غیر حضوری ICDL به صورت کاملاً کاربردی با امکانات این نرم افزار آشنا شده  و در انتهای دوره مدرک رسمی ، ممهور به مهر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که به منزله دانش بالای افراد در مهارت های هفت گانه ICDL  می باشد را دریافت می نمایند.

 

مقالات مرتبط

دوره های ویژه icdl دوره های ویژه icdl کارایی دوره های icdl بسیار زیاد است و در تمام کار های اداری بسیار زیاد است  امروزه با پیشرفت تکنولوژی می توان گفت دانش کامپیوتر پیش نیاز احراز … آموزش حاشیه گذاری صفحات در word برای ایجاد حاشیه در صفحات  word از مسیر زیر بر روی Page Borders کلیک کنید:

Home>Design>Page Background>Page Borders اکنون

پنجره ی زیر را مشاهده می کنید:

  جهت … معرفی مایکروسافت اکسس (Microsoft Access) مایکروسافت اکسس (Microsoft Access)   ICDLنشانه کفایت در مهارتهای کامپیوتری می باشد. پس شرکتی که قرار است به نیروی انسانی یا کارمندان خود آموزش دهد باید اطمینان حاصل کند، … مهارت های کاربردی مهارت های کاربردی مهارت های کاربردی در دنیای امروز بسیار لازم است زیرا افراد میتوانند در مشاغل زیادی کار کنند و درامد قابل توجهی داشته باشند در ادامه این مطلب چند تا از مشاغل … قرمزی مردمک چشم و از بین بردن آن با فتوشاپ حتما برای شما هم پیش آمده که وقتی سری به آلبوم عکس هایتان میزنید به تعدادی از عکس هایی که در آن مردمک چشمانتان قرمز شده برخود کنید و از دیدن آنها آزرده بشوید. ولی اصلا جای …

توابع و فرمول نویسی در نرم افزار اکسل معرفی نرم افزار اکسل Excel یکی از مهارت های هفتگانه icdl آموزش نرم افزار اکسل است.نرم افزار اکسل از جمله کاربردی ترین نرم افزارهای Microsoft Office می باشد،نرم افزار اکسل

یک …

دوره های آموزشی مرتبط

منظور از مهارت های هفت گانه ICDL چیست؟

مهارت های هفت گانه ICDL جهت شرکت در دوره ICDL کلیک کنید   دوره

ICDL چیست؟

واژه ICDL مخفف International Computer Driving Licence

مهارت …

نرم افزار word و کاربرد آن نرم افزار Microsoft word نرم افزار word جزء نرم افزارهای آفیس است. نرم افزارهای آفیس نرم افزارهای پر کاربردی هستند

معرفی نرم افزار اکسل Excel و کاربرد آن معرفی نرم افزار اکسل Excel یکی از مهارت های هفتگانه icdl آموزش نرم افزار اکسل است.

چگونگی متحرک سازی و ایجاد انیمیشن در اسلایدهای پاورپونت در نرم افزار پاورپوینت، به منظور ارائه زیباتر مطالب می توان انیمیشن و متحرک سازی در اسلایدها را به کار برد. نمونه ای از بازاریابی در صنعت گردشگری بازاریابی در صنعت گردشگری یک روند مدیریتی(اداری) شامل پیش بینی نیازها و جلب رضایت گردشگران فعلی و آتی است متحرک سازی متن و اسلاید ها در پاورپوینت 2013 پاورپوینت ارایه پاورپوینت مجموعه ای از اطلاعات و داده هاست که یک مخاطب آن را به فرد، افراد و یا گروه خاصی تحویل میدهد.

معرفی نرم افزار msp نرم‌افزار MSP نرم افزار msp برای مدیریت زمانی پروژه های بزرگ و کوچک و حتی کنترل اعمال روزانه فردی .

 آموزش مهارتهای هفتگانه ICDL

دوره ICDL برگرفته از کلمات

International Computer Driving Licence به معنای دوره

بین المللی کاربری کامپیوتر است که توسط آن مهارتهای کامپیوتری کاربران تائید

می شود. گواهینامه بین‌المللی کاربری کامپیوتر یا ICDL که با عنوان گواهینامه اروپایی کاربری کامپیوتر یا ECDL نیز شناخته می‌شود، گواهینامه‌ای بین‌المللی برای کاربری رایانه است که توسط بنیاد ای‌سی‌دی‌ال ارائه شده و دریافت آن به معنی رسیدن به درجه‌ای از مهارت در کار با رایانه است که فرد توانایی‌های اصلی و مهارت‌های مقدماتی کار با رایانه را دارد. ICDL دارای دو سطح است و مدرک آن در سراسر جهان اعتبار دارد. یادگیری آن بسیار آسان می‌باشد و فقط نیاز به شناخت نرم‌افزاری و سخت‌افزاری رایانه دارد. برنامه ECDL و مدرک آن تا کنون ۱۱ میلیون نفر را با ۴۱ زبان مختلف در  148کشور، بوسیله ۲۴ هزار مرکز نمایندگی تحت پوشش داده است.

مهارت های این دوره عبارت اند از :

  • (مفهوم تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات) فناوری اطلاعات

    • (استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایلها) سیستم عامل ویندوز

    • (ویرایشگر کردن)

    • (ایجاد جداول اطلاعاتی)

    •(استفاده از بانکهای اطلاعاتی)

    • (ایجاد دمو)

  • (استفاده از صفحات وب و ارتباطی) اینترنت

همچنین شش دوره پیشرفته نیز شامل این دوره می شود که البته فقط در برخی از کشورها ارائه می شود :

طراحی دو بعدی به وسیله کامپیوتر

ویرایش تصاویر

ویرایش صفحات وب

استفاده از سیستم اطلاعات سلامت

امنیت مدیریت اطلاعات

ایجاد نقشه پروژه توسط کامپیوتر

۷ مهارت ابتدائی به این موارد می پردازد:

فناوری اطلاعات: مبانی IT تدریس می شود. استفاده از کامپوتر و مدیریت فایلها: سیستم عامل ویندوز، در ورژن های قدیمی XP و در ورژن جدید ویندوز ۷ تدریس می شود.

واژه پرداز: تدریس Microsoft Word که یکی از نرم‌افزارهای آفیس هست،

در ورژن جدید word2007.

ایجاد جداول اطلاعاتی: تدریس Microsoft Excel

اینترنت: استفاده از Internet Explorer

بانک اطلاعات: تدریس برنامه Access

ارایه مطلب: تدریس برنامه Microsoft Power Point

ICDL 2 شامل  : مبانی کامپیوتر –  اینترنت – ویندوز

مدت دوره : 32 ساعت

شهریه : 140/000 تومان 

ICDL 1 شامل  : 

word – excel –  access – power point

مدت دوره : 50 ساعت

 شهریه : 290/000 تومان

 

هفت مهارت ICDL

 مهارت اول : مفاهیم پایه فناوری اطلاعات

فصل اول :

مقدمه – كامپيوتر – واحد پردازش مركزي – سخت افزار  – نرم افزار – انواع كامپيوتر – سوپر كامپيوتر ، ابر كامپيوتر – كامپيوتر شخصي – كامپيوتر Laptop – سيستم عامل – سيستم عامل شبكه – پردازشگر

 فصل دوم :

حافظه –  RAM – ROM – هارد ديسك – مفهوم بيت و بايت – انواع RAM – انواع ROM – ديسك- CD Player

فصل سوم :

وسايل جانبي – ماوس-Mouse  – صفحه كليد – صفحه نمايش – چاپگر – مودم –  Multi Media  -اسكنر – دوربين ديجيتالي – بلندگوها  – ميكروفن – نرم افزارهاي كاربردي -نرم افزارهاي مجاز –  نرم افزارهاي رايگان – نرم افزار هاي ShareWare – داده ها  Back Up
ويروسهاي كامپيوتري – ويندوز /  ويندوز NT – پنتيوم

مهارت دوم: Windows 7

 

فصل اول :

مراحل اول كار با كامپيوتر – راه اندازي مجدد كامپيوتر

فصل دوم :

نوار وظيفه – Taskbar Desktop

فصل سوم :

اجزاء پنجره در ويندوز – روشهاي نسخه برداري در Windows-7 – حذف يك فايل يا فولدر –  آرايش Icon ها در محيط  Windows – آشنايي با برنامه ي Notepad

فصل چهارم :

منوي  Start –
Help and support
Search
Run

فصل پنجم :

Control Panel
Display
چگونگي دسترسي به اطلاعات پايه سيستم
Add hardware
Date and Time
Regional and language options
Sound and audio devices
پيكر بندي ماوس
Printers and faxes
User Accounts

مهارت سوم: word

فصل اول :

اصول كار با  WORD – اصول و قوانين تايپ – قوانين تايپ فارسي –  قوانين تايپ لاتين – آشنايي با ميز كار و صندلي تايپيست – مكاتبات اداري و بازرگاني – نمونه نامه اداري انتخاب قلم Font – برگردان و انجام مجدد -Undo & Redo – كليدهاي ويرايشي

فصل دوم :

بلوك و عمليات آن – بلوك به كمك ماوس  – انتقال بوسيله صفحه كليد – انتقال به كمك ماوس – تكثير و انتقال  – چند برش با يك حافظه – Spike

فصل سوم :

ضبط و ضبط با نام – Save خودكار – پرونده جديد-New –  كار با الگوها -Template – ايجاد الگوي جديد – خواندن و باز كردن پرونده – پيش نمايش چاپ – Print Preview

فصل چهارم :

تنظيمات صفحه – پاراگراف و قالب بندي آن – چاپ پرونده

فصل پنجم :

ترسيم در مدارك – انتقال و جابجايي خطوط و موضوعات – اصلاح صفات خط – ايجاد ساير  اصلاحات – افزودن متن به شكلها – اضافه كردن Word Art

فصل ششم :

ستون بندي – Columns
كناره ها و سايه ها – Border & Shading
سرصفحه و پا صفحه – Header & Footer
تنظيمات صفحه – Page Setup
علائم – Symbol

فصل هفتم:

پاورقي –  Footnote
انتها نويس – Endnote
استفاده از خطاياب

فصل هشتم :

ايجاد جدول از طريق منوي جدول – قالب بندي خودكار – درج ستون

فصل نهم :

مفهوم ماكرو – كار با شيوه ها – Style – كاركردن با تب ها

مهارت چهارم: Excel

فصل اول :

تعريف صفحه گسترده – آشنايي با محيط Excel  – اصطلاحات صفحه گسترده Excel –

فصل دوم :

وارد كردن Data در انواع داده ها و عملگرها – فرمول نويسي در Excel – كار در كارگاه 2

فصل سوم :

مديريت كارپوشه – Book
ذخيره كردن Book ايجاد شده
بازسازي Recovery Document
باز كردن صفحه ذخيره شده

فصل چهارم :

كار با سلولها – نسخه برداري و انتقال سلولها  – حذف سلول – ويرايش سطر و ستون كار در كارگاه 4

فصل پنجم :

كار با Sheet ها – انتقال Sheet ها در يك پوشه  – كار در كارگاه 5

فصل ششم :

پر كردن خودكار چند خانه – ويرايش ليست خودكار  – كار در كارگاه 6

فصل هفتم :

توابع  –  چند تابع معروف – كار در كارگاه 7

فصل هشتم :

آدرس دهي نسبي – آدرس دهي مطلق – كار در كارگاه 8

فصل نهم :

مرتب كردن ليست ها كار در كارگاه 9

فصل دهم :

آماده سازي كاربرگها براي چاپ – بازبيني پيش از چاپ – چاپ كاربرگها

  مهارت پنجم : Access

فصل اول :

آشنايي با کاربرد Access
آشنایی با روند تکاملی نگا رشهای ACCESS
شناسایی اصول کار با Toolbars
شناسایی اصول کار با StatusBar
اجزاء تشكيل دهنده بانك اطلاعاتي اكسس
ادامه اجزاء تشكيل دهنده بانك اطلاعاتي اكسس
ادامه اجزاء تشكيل دهنده بانك اطلاعاتي
شناسایی اصول کار با محیط ACCESS
Blank DataBase

فصل دوم :

توانایی ایجاد یک بانک اطلاعاتی
اشنایی با خواص مربوط به جداول و فیلدها
Table Wizard
Design View
شناسایی اصول انتخاب نوع فیلدها،اندازه انها و فرمت انها
سایز فیلد برای داده های عددی و متنی
قالب نمایش برای فیلدها
استفاده از Input Mask
انواع عملگرها
شناسایی اصول کار با شاخص ها
ارتباط بین جدولها – Tables
نحوه Relationship کردن
شناسایی اصول نحوه کپی و اضافه نمودن جداول

فصل سوم :

توانایی انجام عملیات بر روی جداول
شناسایی اصول ورود ،تصحیح و تعیین جهت داده های در جداول
اضافه كردن ركورد به جدول ،حذف رکورد جدول
شناسایی اصول مرتب سازی و جستجو و فیلتر نمودن داده ها در جدول
جستجو رکوردهای مورد نظر در جدول
فيلتر
ادغام پستی – Mail Merge
شناسایی اصول Tmporaing جداول
فايلهاي متني
استفاده از Clip Board جهت داخل سازي جداول
شناسايي اصول Exporting از جدول
خروج اطلاعات به فايلهاي متني
وارد كردن اطلاعات از ديگر فايلهاي مختلف

فصل چهارم :

توانایی طراحی سوال
شناسایی اصول انجام عملیات محاسباتی در سوال
شناسایی اصول طراحی سوال ، سطری –ستونی
شناسایی اصول طراحی از نوع قابل اجرا
شناسایی اصول طراحی سوال
استفاده از توابع در Query
تابع DateDiff()

فصل پنجم :

توانایی کار با فرمها در Access
طرز كار Form Wizard
طرز كار AutoForm
شناسایی اصول کار با جعبه ابزار
معرفي و شناسايي ابزارهاي Toolbox
اصول انتخاب یا تصحیح و حرکت اجزاء فرم
شناسایی اصول تغییر محتوی متنی کنترل ها

فصل ششم :

توانایی کار با گزارشات در Access
شناسایی ساخت گزارشات پیشرفته

فصل هفتم :

توانایی داده روی Internet ,Intranet
شناسايي اصول Link به يك Book Mark در Document
شناسائی اصول Exporting گزارشات به صورت Html

فصل هشتم :

توانایی ارتباط Access با برنامه های دیگر Ms-Office
شناسایی اصول ارتباط با نرم افزار MS-Excle
شناسایی اصول ارتباط با نرم افزار MS-WORD

فصل نهم :

توانایی استفاده از تکنیکهای پیشرفته در Access
ماكروها
همه نمايشي

مهارت ششم : Power Point

فصل اول :

آشنايي با Microsoft Power-Point 2003
آشنايي با محيط Power-Point
انواع نمادها در Power-Point
اضافه كردن اسلايد
Content
نوار ابزار Picture
Insert Picture

فصل دوم :

اسلايدهاي آماده
مراحل ايجاد يك Wizard
آشنايي با انواع فايل هاي ايجاد شده در Power-Point

فصل سوم :

طراحي اسلايد
استفاده از طرح هاي پيش فرض PowerPoint
طراحي اسلايد با استفاده از نوار ابزار Drawing
نماي Out line
اضافه نمودن اسلايد از فايل هاي ديگر به اسلايدهاي جاري

فصل چهارم :

ايجاد Link بين اسلايدها – ايجاد دكمه هاي عملياتي – وارد نمودن كليپ صوتي به اسلايد ضبط فايل صوتي

فصل پنجم :

تنظيمات Slide Show از پنجره Setup Show
Slide Transition
اضافه كردن جلوه هاي انيميشن به اسلايد
حذف يك جلوه

فصل ششم :

ايجاد نمايش هاي وب

مهارت هفتم: Internet

فصل اول :

مفاهيم و مقدمات – استانداردهاي شبكه – انواع توپولوژي شبكه – اتصال به اينترنت IP آدرس و DNS – TCP/IP&IP – پروتكل وب و ديگر پروتكلها – آشنايي با چند اصطلاح اينترنتي – ISP و انواع اتصالات آن –  Modem
طريقه ارتباط با ISP از طريق خط تلفن – آزمايش ارتباط خود

فصل دوم :

جستجو در اينترنت – Search

فصل سوم :

E-Mail
روش ارسال نامه
پارامترهاي تكميلي در E-Mail
عوض كردن مشخصات Account
روش دريافت يك عكس و ارسال كارت پستال

فصل چهارم :

کلید های میانبر برای کار با Browser
پيكر بندي Internet explorer
مديريت فايلهاي موقت
آشنايي با اجزاء Browser
History
تغيير مشخصات پيوندها (Link) و رنگ زمينه و متن
زبانه Security-پيكربندي تنظيمات ايمني در IE
Connections
مديريت سايتهاي مورد علاقه -Favorite
چاپ و ذخيره اطلاعات صفحه

فصل پنجم :

دستورات مقدماتي FTP

فصل ششم :

Out look Expressr